Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Троїстий союз проти Піднебесної

03 червня, 12:57

Міністр оборони США Чак Хейгл (ліворуч), міністр оборони Японії Іцунорі Онодера (праворуч) та міністр оборони Австралії Девід Джонстон потиснули один одному руки перед початком цьогорічної зустрічі в Сінгапурі, що відбулася 30 травня. Саме цього дня розпочалася триденна XII Міжнародна конференція з безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні під назвою «Шангрі-Ла Діалог», організатором якої виступив Інститут міжнародних і стратегічних досліджень.

Цей захід відбувається на тлі територіальних суперечок у Південно-Китайському морі між Китаєм, В’єтнамом та Філіппінами. Японсько-китайські відносини також доволі напружені через спірні острови у Східно-Китайському морі.

Напередодні зазначеної конференції, в якій, окрім міністрів оборони, також беруть участь глави деяких держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону, пан Хейгл сказав, що порушуватиме питання щодо того, «де, на нашу думку, Китай переграє свою роль і висуває нові виклики й нове напруження в цьому регіоні», —повідомляє Бі-Бі-Сі. І показане на фото рукостискання міністрів, вважають оглядачі, є символічним, оскільки ці три країни виступають проти посилення впливу Китаю, вважаючи це загрозою для стабільності в регіоні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати