Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корабель на честь принца

Королівський військово-морський флот отримав подарунок
13 грудня, 11:49

Принц Уельський та його дружина Камілла взяли участь у офіційній церемонії введення в стрій нового авіаносця вартістю 3,1 мільярда фунтів до складу Королівського військово-морського флоту. Корабель має той самий титул, що і Чарльз, а називається «Принц Уельський».

Статуетка принца Чарльза була розміщена на торті у Військово-морській базі Портсмут Її Величності, поруч із одним матросом з плакатом, що говорить «Цього разу це HMS (у перекладі з англійської абревіатура означає «корабель її Величності. — Авт.) ...» та фігуркою Камілли, яка тримає напис «Його», вказуючи на фігурку Чарльза. Цей анекдот згадує події, коли раніше королеві показали нахабних персонажів торта та матроса, що тримав знаки «HMS» та «Me», коли вона офіційно привітала появу корабля «Королева Єлизавета» в грудні 2017 року.

«Принц Уельський» — це 280-метровий перевізник — один з двох у новому класі суден королеви Єлизавети — і може бути введений в експлуатацію для таких робіт, як боротьба з високою інтенсивністю війни або надання гуманітарної допомоги та ліквідації наслідків катастроф. На ньому може бути розміщено 36 літаків та 4 гвинтокрили.

За словами дружини Чарльза Камілли, «на палубі авіаносця могли б розміститися майже 25 Кларенс-хаусів» — такою є назва Лондонської резиденції подружжя. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати