Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перегони на... пляжі

В ірландському селі Лейтаун відбулися кінні забіги з понад 150-річною історією
05 листопада, 11:09

Перегони Laytown займають унікальне місце в ірландському та британському календарі перегонів, оскільки це єдині забіги, які проводяться на пляжі за правилами Turf Club.

У 2020 році захід було скасовано через пандемію коронавірусу, тож цьогоріч їхнє проведення привернуло велику увагу. Лейтаунські перегони існують уже понад сто п’ятдесят років. Перша зареєстрована зустріч відбулася в 1868 році, коли перегони проводилися на пляжі разом з регатою Бойн. Змагання з веслування відбулися під час припливу, а перегони почалися, коли приплив спав. Спочатку перегони були стороннім шоу до регати і проводилися лише тоді, коли це дозволяло поєднання припливів і відливів, нагадують історію заходу на офіційному сайті laytownstrandraces.ie. До речі, про перегони навіть видано окрему книгу «Узбережні перегони Лейтауна — святкування 150-річчя». На сайті також наводять такі цікаві факти: 1875 року захід у Лейтауні включав також велоперегони; а у 1915 році, з початком Першої світової війни, перегони були практично припинені в Англії, що призвело до зростання кількості відвідувачів у Лейтауні та рекордного числа відвідувачів — 73 особи за п’ять перегонів.

Перегони проходять на березі протягом одного дня кожного вересня, але цьогоріч змагання відбулися 1 листопада. Наступні заплановані вже на 8 вересня 2022 року.

На фото: Вершники змагаються в забігу 6 під час щорічних одноденних перегонів у Лейтауні, які повернулися після скасування протягом останніх двох років через коронавірусну хворобу (COVID-19), у Лейтауні, Ірландія, 1 листопада 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати