Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світовий бізнес шукає шляхи порятунку у «штормі» пандемії

У Гонконгу на традиційному дерев’яному човні тепер розважають місцевих мешканців, а не іноземних туристів
24 листопада, 11:23

Dukling, традиційний китайський дерев’яний човен, відкоригував свої туристичні маршрути, щоб пережити пандемію коронавірусу. Зараз він в основному обслуговує місцевих жителів, повідомляє www.reuters.com.

Побудований у 1955 році, човен колись був власністю рибалки, котрий жив на судні зі своєю сім’єю. Човен використовується для екскурсій по мальовничій гавані Гонконгу з 1980-х років, а поточний оператор обслуговує цю службу з 2014 року.

Зазвичай 12 працівників на човні обслуговують переважно іноземних туристів, які хочуть побачити блискучий горизонт Гонконгу під іншим кутом. Та через коронавірусну пандемію іноземних клієнтів зараз практично немає.

Директорка з розвитку бізнесу Dukling Limited Шарлотта Лі каже: «Ця хвороба мала значний вплив на всю планету, і Гонконг справді залежить від торгівлі та туризму». Утім, компанія зберегла приблизно третину бізнесу, пропонуючи місцевим мешканцям екскурсії у віддалені місця Гонконгу.

Такі традиційні китайські човни спочатку використовувались для риболовлі та транспортування. Туризм спонукав більше таких човнів плавати по гавані Вікторія, але багато які з них вважаються просто копіями. Але про Dukling Шарлотта Лі каже: «Кожен шматок дерева та предмет умеблювання тут має свою історію. Цей човен справді представляє Гонконг».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати