Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уперше за майже три роки

У Голландії на замерзлі канали вийшли любителі ковзанів
16 лютого, 16:48

Голландці, які люблять кататися на ковзанах, днями мали рідкісний шанс потрапити на канали після того, як вони замерзли вперше за майже три роки, повідомляє www.france24.com з посиланням на AFP. В Амстердамі десятки фігуристів вирушили в неділю до Принсенграхта, знакового каналу в центрі міста, хоча лід був недостатньо товстим у всіх місцях. Принаймні одна людина провалилась, але змогла врятуватись без допомоги, повідомляють місцеві ЗМІ.

Прем’єр-міністр Марк Рютте застерігав від масового катання на ковзанах, щоб уникнути ризику поширення Covid-19, а також травм, які можуть перевантажити лікарні швидкої допомоги.

Але в Кіндердайку, що в західній Голландії, десятки людей зашнурували свої ковзани, щоб крутитися біля вітряків, які часто можна побачити на листівках і внесені до списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО, ідеться в повідомленні. — Катання на ковзанах, як і їзда на велосипеді, є голландською традицією, і кажуть, що майже у всіх є ковзани, готові до того, як канали замерзнуть.

Похолодання мало закінчитися з початком нового тижня, тож багато муніципалітетів попередили, що скоро настане час сходити з льоду.

На фото: Люди катаються на ковзанах під час похолодання по всій країні вздовж вітряків у Кіндердайку, Нідерланди.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати