Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Герої цього року, як і попередніх років, – наші військові»

Юлія ІЛЮХА, українська письменниця, журналістка та волонтерка АТО
31 грудня, 16:46

НОВОРІЧНА АНКЕТА «ДНЯ»

1. 2021-й рік на фоні історії (думка, деталь, штрих, фото).

2. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

3. «День» на фоні року (автори, статті, проєкти, які зацікавили вас найбільше). Яких би тем хотілося від наших журналістів у наступному році?

4. Що надавало вам сил цього року (події, люди, враження)?

5. Які нові сенси, уроки, цінності дав цей рік особисто вам?

6. У 2021-му «Дню» виповнилося 25 років. Чим він за цей час став для вас та України?


1. 2021-й запам’ятається мені як другий рік під знаком COVID-19. До слова, вірус настільки міцно увійшов у життя, що створив нові рефлекси – я вже несвідомо вдягаю маску, перед тим як увійти до приміщення. З безумовного позитиву цього року – вакцинація, яка дає надію на зупинення шаленої кількості смертей і на те, що світ, який став закритим, знову відкриється для подорожей. А ще 2021-й – це постійна тривога через загрозу вторгнення з боку Росії. Я живу в Харкові, і цього року часом мені було страшно, як у 2014-му.

2. Герої цього року для мене, як і попередніх років, – наші військові, завдяки яким у моєму Харкові немає війни. У світовому масштабі – Ілон Маск, людина, яка створює нову реальність.

Антигерой цього року, як і попередніх, – В. Путін. Думаю, пояснювати чому не треба. У масштабі України антигероєм назву В. Зеленського як людину, що замахнулася на посаду та відповідальність, до яких не доросла. 

3. Люблю рубрику «Українці – читайте!», з цікавістю читатиму її і в 2022-му році.

4. Цього року нарешті після річної перерви наживо відбулися «Книжковий Арсенал» у Києві та «BookForum» у Львові – події, дуже важливі для «книжкових» людей, бо вони дають нову енергію та створюють нові сенси. Також мені вдалося провести кілька презентацій книг – після цілого року затишшя це як ковток свіжого повітря. Наснаги та сил додали мандри – Україною та світом. Сподіваюся, далі буде.

5. Урок цього року – усе може змінитися в останню мить. І плани, якими б ідеальними вони не були, завжди можуть полетіти шкереберть.

6. «День» залишився для мене тим, чим був і завжди – якісною пресою, яку колись під час навчання у Львівському університеті ім. І. Франка відкрили для мене викладачі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати