Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За непровінційний підхід

Корона «Дня» — філіям Суспільного мовника в регіонах
30 грудня, 12:10

Регіональні радійники й телевізійники Суспільного працюють у неспростих умовах — державного, а не олігархічного фінансування й відповідного облаштування умов роботи. Але все одно виробляють важливий і цікавий контент.

Наприклад, нещодавно член правління НСТУ Микола Чернотицький аналізував, що під час місцевої виборчої кампанії її перебігу Суспільне мовлення в регіонах присвятило 193 години прямого ефіру із 633 кандидатами. А для дебатів другого туру розробили спеціальний формат токшоу — «Виборчий округ. Дебати». «Оскільки ми працюємо в кожному регіоні, то побачили дуже різні підходи до дебатів: запеклі протистояння заяв, маніпуляції та навіть повідомлення про замінування. І я вважаю, що саме тиск громадськості, яка вимагала проведення дебатів на Суспільному, був важливим стимулом для кандидатів взяти в них участь, — написав Микола Чернотицький у колонці на stv.detector.media. — У тих регіонах, де дебати відбулися з обома кандидатами (це Луцьк, Львів, Ужгород, Миколаїв, Черкаси, Чернівці), виборці побачили чесну дискусію, високий рівень журналістики на незалежному та незаангажованому майданчику».

Не розмінюватися на дрібнотем’я, на що, на жаль, часто страждають так звані столичні медіаресурси, і надалі бажаємо представникам Суспільного в регіонах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати