Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

200 тріумфів!

15 липня франківці святкуватимуть ювілей вистави «Кін IV»
11 липня, 10:48
АНАТОЛІЙ ХОСТІКОЄВ ТА ОЛЕКСІЙ ПЄТУХОВ У ВИСТАВІ «КІН IV» / ФОТО ІЗ АРХИВА «ДНЯ»

Як швидко летить час — 18 років тому відбулася прем’єра «Кіна IV», яка була поставлена за п’єсою Григорія Горіна. Це була перша режисерська робота популярного актора Анатолія Хостікоєва, а роль легендарного англійського прем’єра Едмунда Кіна — найкращого інтерпретатора шекспірівських п’єс, який помер на сцені, по праву вважається однією з найкращих у репертуарі Анатолія Георгійовича. До речі, 1999 року за цю виставу Хостікоєв одержав театральну премію «Пектораль» за кращий режисерський дебют. Нагадаємо, ідея постановки належала тодішньому художньому керівникові Театру ім. І. Франка Сергію Данченку, але через хворобу репетиції відкладалися, і тоді Анатолій Хостікоєв спробував себе в новому амплуа — постановника, а свою роботу присвятив Сергію Володимировичу...

Вистава «Кін IV» сповідальна: про життя в театрі, професію актора, про щастя й біль... До речі, Анатолій Георгійович виступає у трьох іпостасях: як актор, режисер і музикант — у фіналі він демонструє і свій неабиякий музичний хист — віртуозне соло на ударних інструментах (у постановці використано музику вокально-інструментального ансамблю The Beatles). На прем’єрі трагікомедії, яка відбулася 9 червня 1999 року, грали провідні франківці: Олексій Богданович (Принц Уельський), Наталія Сумська (Анна Дембі), Олексій Пєтухов (Соломон), Любов Кубюк (Єлена) та інші, але нерв усього дійства все ж зосереджено в образі Кіна-Хостікоєва, який немов живе на сцені й грає на розрив аорти... До речі, драматург Григорій Горін, коли подивився київську версію своєї п’єси, назвав її кращою постановкою, а Хостікоєва — «українським Кіном».

Цю виставу представляли на численних фестивалях та гастрольних турне, і впродовж усіх 18 років вона прикрашає афішу франківців, завжди проходить з аншлагами! Акторська команда зазнавала змін, але стрижень майстрів, які зіграли всі 200 вистав, залишився — це Анатолій Хостікоєв, Олексій Богданович та Олексій Пєтухов. До речі, оригінальну сценографію створив Андрій Александрович-Дочевський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати