Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

23 червня, 10:19
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

СВЯТО ТИЖНЯ

«День Конституції» — 28 червня в Національному музеї народної архітектури та побуту України

Акція відбудеться у с. Пирогів біля експозиції «Наддніпрянщина». До участі у святі запрошено найкращих майстрів народної творчості з вишивки, різьблення, художньої обробки шкіри, гончарів та представників інших народних промислів. Кияни та гості міста матимуть можливість ознайомитись із традиціями і технологіями давніх ремесел, а також придбати подарунки і сувеніри — кошики, брилі, прикраси, іграшки та забавки. На майстер-класах відвідувачі зможуть навчитися народних ремесел. Перед гостями музею з піснями і танцями виступлять фольклорні колективи з різних регіонів України, впродовж свята звучатиме традиційна українська музика (ліра, бандура) у виконанні Сашка Гончаренка.


ВИСТАВА ТИЖНЯ

«Любити, палати і бути таким, як раніше...» — 2 липня, Київський театр «Колесо»


ФОТО З САЙТА TEATR-KOLESO.KIEV.UA

Вистава створена за поезією П’єра-Жана Беранже — і стала однією з перших, які з’явились на афіші театру «Колесо» у кінці 1980-х. Її поява стала логічним продовженням модної тенденції того часу — захоплення поезією та бардівськими піснями. На цій хвилі Валерій Непомілов, взявши за основу бунтарську поезію Беранже, поставив спектакль-фантазію, створений в естетиці кафе-театру, яку режисер підгледів під час своєї поїздки до Франції. До речі, згодом в афіші театру закріпилися «Пристрасті дому пана Г.-П.», «Вечорниці» та «У Києві, на Подолі...». Вечір при свічках за келихом вина та безпосереднім спілкуванням з акторами після вистави залишився в репертуарі театру на довгі 28 років! Вистава «Любити...» важлива не тільки актуальністю поезії П.-Ж.Беранже, а й особистістю режисера, який її створив. Валерій Непомілов — людина з унікальною силою духу. Маючи рідкісне захворювання, яке поступово забирає можливість рухатись, він усі ці роки мужньо грає у виставі. До речі, 1 липня у режисера день народження, а у глядачів буде чудова нагода поздоровити митця і подивитись аншлагову постановку, в якій грають: Валентина Бойко, Вадим Лялько, Андрій Мороз, Денис Драчевський та Валерій Непомілов.


ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Руйнація» — у кіноекранах України


ФОТО З САЙТА KINOPOISK.RU

Це комедійна драма від номінанта на премію «Оскар», режисера Жан-Марка Валле («Далласький клуб покупців», «Брати C.R.A.Z.Y.», «Дика»), вмістила в собі цілий спектр людських емоцій. Головний герой стрічки Девіс переживає втрату дружини вельми своєрідно. Він починає розбирати своє життя на частини, ліквідуючи все, що залишилося від минулого: меблі, машину, будинок... Крім того, Девіс пише скарги до фірми, що обслуговує автомати з шоколадними батончиками, і в цих листах розповідає... про своє життя. Незабаром він отримує відповідь від менеджера компанії, але чи зможе Карен витягнути Девіса з депресії? У фільмі знімалися номінанти на «Оскар» Джейк Джилленхол («Післязавтра», «Горбата гора», «Еверест»), Наомі Уоттс («Малхолланд Драйв», «Бердмен») і лауреат премії Кріс Купер («Адаптація»). Світова прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі в Торонто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати