Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

06 липня, 19:44
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

ВИСТАВКА ТИЖНЯ

«Дніпро та Київська гавань» — Музеї історії Києва

На вернісажі можна побачити унікальні, рідкісні і дуже цікаві експонати про Київ як портове  місто і як місто суднобудування. Експозицію приурочено до 200-річчя судноплавства по Дніпру, 120-річчя Київської гавані. Експонати, зібрані в різних куточках світу — від Нью-Йорка до Рейк’явіка, дозволяють заглянути в минуле, дізнатися нові та цікаві факти нашого славного минулого (із колекції І.Кіркевича). Крім того, на виставці демонструються старовинні карти, гравюри, фотографії пароплавів, картини, книги і путівники, знахідки, виявлені поблизу русла Дніпра, а також можна дізнатися захопливі відомості з географії, природи та етнографії Подніпров’я. Багато представлених зразків існують в єдиному екземплярі. Виставка діятиме до 31 липня.

ВИСТАВА ТИЖНЯ

«Жінка у пісках» — 14 липня, театральна майстерня «Сузір’я»

ФОТО НАДАНО ТЕАТРОМ «СУЗІР’Я»

Цікаву сценічну версію роману-притчі японського письменника Кобо Абе зробив режисер Андрій Білоус. Це історія про те, як один професор-ентомолог, полюючи за комахами в піщаній пустелі, опиняється у забутому селі наодинці з самотньою жінкою... Мовчазна, замкнена у своїй маленькій реальності Жінка вчить Чоловіка інакше дивитись на життя, радіти кожній миті, забути про «вчора» і «завтра», а жити лише сьогоденням. Поступово із ненависної викрадачки героїня стає найближчою і найбажанішою людиною в його житті, а його піщана камера стає цілим Всесвітом... У виставі фантастичне поєднання традицій Країни сонця, що сходить і Європи, минулого і теперішнього, цивілізації та дикої, неконтрольованої природи. Режисер розбавляє філософськи сумну історію гумором і танцями, а текстові діалоги трансформуються у мову жестів. У виставі зайняті: Ірина Калашнікова, Сергій Мельник та Наталія Бегма (сценографія та костюми — Надія Кудрявцева, пластичне рішення — Олена Даньшина, музичне оформлення — Катерина Тижнова). Постановка «Жінка у пісках» отримала премію «Київська пектораль-2004» у номінаціях «За кращу виставу камерної (малої) сцени» та «За краще музичне оформлення».

КНИЖКА ТИЖНЯ

«Людина в пошуках справжнього сенсу» Віктор Франкл, Харків, видавництво «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2016. — 160 с.

Всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт і філософ Віктор Франкл у 1942 р. потрапив до концтабору, де пройшов через приниження, голод, хвороби, навчився, попри нелюдські умови, виживати. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, які утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та дають сенс життю. Свій досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить: щойно людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати