Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

27 квітня, 10:10
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

ФЕСТИВАЛЬ ТИЖНЯ

«Форпост» — із 29 квітня до 1 травня, Кам’янець-Подільський

На Хмельниччині відбудеться грандіозний фестиваль, який об’єднує лицарів середньовічної культури і сучасних байкерів. «Форпост» — це мікс цікавих акцій, зокрема середньовічні бої, концерти, різноманітні майстер-класи, байкерський парад та інші розваги. Традиційно найбільш видовищна складова форуму бої: «один на один», групові — «п’ять на п’ять» та «всі на всі». Відбудуться конкурс історичного вбрання, файєр-шоу, стрільба з луків, а також глядачів навчатимуть середньовічних танців і майструвати своїми руками різні речі за старовинними технологіями. Не пропустять глядачі й параду байкерів та виставки фототехніки. На акціях «Форпосту» будуть представлені різні епохи — від прадавніх часів до сучасності.


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

Гімн мистецтву від Олексія Аполлонова — готель «Воздвиженський»


ФОТОІЛЮСТРАЦІЯ РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Ця виставка-продаж картин представляє самобутню творчість знаного київського художника. Як вважає мистецтвознавець Олег Сидор-Гібелінда, у творчості Олексія Аполлонова тема «Художник і модель» займає особливе місце. Перші кроки до неї були зроблені автором майже 20 років тому. Потім час від часу він до неї повертався: мотив став мандрівним, подібно його ж «Інфантам». Знаковою є й жіноча тема у стилі «ню», а оригінальні портрети і натюрморти представляють модерністську лінію творчості митця. — Коли картину завершено, підказує досвід, — ділиться роздумами О. АПОЛЛОНОВ («День», №№ 235-236 за 23 — 24 грудня 2016 р.). Ти можеш почати роботу і тут-таки її завершити. А можна й місяць пропрацювати, і вона змінюється до невпізнаванності. Пленери цим гарні: ти там пишеш без упину, й воно ллється, як потік. Довершеність від часу не залежить. Взагалі, нікого не цікавить, скільки ти робив картину. Всі твої переживання ні до чого. Важливий лише результат... Художник має бути враженим і захопленим. Усі ми — імпресіоністи, по суті. Всі ми вражені — життєвими обставинами, мистецтвом своїх колег, навіть інтернетом чи телебаченням — це все джерело натхнення. Інша річ — що ти обереш і як подаси»... Як розповіли організатори вернісажу, роботами митця можна помилуватися до кінця літа, а якщо щось дуже сподобається, то придбати до своєї домашньої колекції.


ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Сфера» — в українському кінопрокаті


ФОТО З САЙТА KINOAFISHA.UA

Науково-фантастичний трилер американського кінорежисера Джеймса Понсольдта перенесе глядачів у недалеке майбутнє. В основу сюжету ліг однойменний роман «Сфера» номінанта на Пулітцерівську премію Дейва Еґґерса. Головна героїня Мей Голланд влаштовується на роботу у глобальну інтернет-компанію «Сфера», яку очолює гуру соціальних медіа Імон Бейлі. Молода дівчина вважає, що отримала унікальний шанс побудувати свою кар’єру. Бейлі пропонує талановитій співробітниці взяти участь у новаторському експерименті, який розсуває кордони конфіденційності та етики. Інтернет-компанія об’єднує в єдину систему електронну пошту своїх користувачів, сторінки в соціальних мережах, інформацію про банківські картки і покупки. У підсумку цього процесу людина отримує універсальний онлайн-ідентифікатор. Та на практиці не все так райдужно: проект, що позиціонується як новий щабель у розвитку технологій, переслідує й інші, брудніші цілі. Від вчинків і сміливості дівчини буде залежати не лише доля її друзів та близьких, а навіть всього людства. У головних ролях знялися: молода британська актриса Емма Уотсон, яка запам’яталася глядачам за фільмами про Гаррі Поттера, і популярний голлівудський актор, дворазовий володар премії «Оскар» Том Хенкс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати