Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Dakh Daughters випустили дебютний альбом

На початку грудня підопічні Влада Троїцького вирушать на гастролі у Францію
07 грудня, 10:56
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Перша повноформатна платівка запальних дівчат отримала назву «If» — від однойменної композиції на відомий вірш Редьярда Кіплінга — і починається з тексту учасниці колективу Zо, а у приспіві звучать рядки з вірша Павла Тичини: «...Тінь там тоне, тінь там десь...»

— Вирушаючи в таку непросту і нову для нас дорогу, як запис аудіодиска, звісно, ми довго обговорювали, що саме взяти з нашого чималого репертуару, — розповідають Cultprostir учасниці Dakh Daughters. — Вибрати було непросто, адже всі композиції дуже різні й по-своєму важливі для нас. Ретельно обговоривши все разом із нашим режисером Владом Троїцьким, ми обрали, на нашу думку, найактуальніші на сьогодні композиції.

Дівчата розповіли також, що вони дослухалися до порад саунд-продюсерки Ірени Стеценко. «Вона ж і познайомила нас із чудовою командою чутливих звукомужчин із Bambrafone in ZvukoCeh: звукорежисером Денисом Абраменком, Андрієм Шаходинцем, який здійснював запис, і Денисом Ямбором, який проводив мастеринг. Саме з ними ми провели незабутні години, переживаючи вперше досвід студійного запису», — зізналися Dakh Daughters. На додачу відзначили: після того як склали програму для диска, зрозуміли, що він вийшов доволі літературним, адже в ньому зібрані пісні на поезії Кіплінга, Буковскі, Семенка, Жадана, Еліота і Zo. «Ми не могли оминути композицію «Візьми» на вірш Сергія Жадана, бо теми, які він порушує, найбільше резонують з нашим життям в Україні тут і тепер», — кажуть виконавиці.

На диску «If» немає таких хітів Dakh Daughters, як «Рози», «Ганнуся» і «Зозулиця». Учасниці фрік-кабаре пояснюють це так: «У мережі є окремі роботи, присвячені цим композиціям, та відео (не лише live із концертів), які живуть доволі активним і самостійним життям. Можливо, ми ще запишемо їхні аудіоверсії».

На початку грудня дівчата почнуть новий спільний проект із Паризьким цирком Terabak in Kyiv. А у квітні планують здійснити «невеликий український тур» з виставою «Антігона», під час якого дадуть кілька концертів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати