Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Дня незалежності і з присвятою Ярославові Федоришину

Львівський академічний театр «Воскресіння» відкриває новий театральний сезон
21 серпня, 18:34

День при дні заклади культури  у місті Лева відчиняють свої зали для публіки, і це дуже приємні новини.

Не виняток – академічний театр «Воскресіння», який у понеділок, 24 серпня, о 15.00 запрошує всіх охочих на майданчик просто неба на площі Генерала Григоренка, 5 (біля театру) на театрально-музичне вітання до Дня незалежності України. «Все буде безпечно, на свіжому повітрі, головне – дотримуватися дистанції і бути у захисній масці», – говорять організатори дійства.

Фрагмент вистави «Ніч для жінок».

28, 29 та 30 серпня вже в приміщенні театру відбудуться вечори світлої пам’яті засновника і директора театру «Воскресіння», директора Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев», який упродовж тридцяти років відбувався на базі «Воскресіння» і був головною театральною подією Львова, заслуженого діяча мистецтв України Ярослава Федоришина (5 липня 1955 – 20 березня 2020). В ці дні актори покажуть пластичну, в жанрі фізик-театру, виставу «Ехо планети», яку присвячують пам’яті Ярослава Васильовича. Розповідають, що вистава була створена як відповідь на кризу,  пов’язану з Covid-19, а реалізована за підтримки експрес-проєктів «Фокус на культуру» Львівської міської ради. Перед спектаклем можна буде переглянути  фільм про Ярослава Федоришина. Щоби згадати і пом’янути добрим словом. Ярослав Васильович дуже і дуже заслуговує на це.  

Світлої пам'яті Ярослав Васильович Федоришин

Щодо нового театрального сезону «Воскресіння», то він розпочнеться вже наступного місяця, і у вересневій афіші – вистави «Він, вона, вікно, покійник» Реймонда Куні, «Серпень. Графство Осейдж» Трейсі Леттса, «Ехо-планети», «Вечеря з дурнем» Франсіса Вебера і «Ніч для жінок» Ентоні Мак-Картена, Стівена Синклера та Жана Коллара.

Фрагмент вистави «Він, вона, вікно, покійник».

Стосовно довгоочікуваної (бо мала вийти ще у березні, і вийшла б, якби не карантин) прем’єри – комедії «Балаган чесності» Луїджі Піранделло в постановці запрошеного режисера Ігоря Задніпряного, то її можна буде переглянути на початку жовтня.

Фрагмент вистави «Балаган чесності».

«У нас, у «Воскресінні», публіка почуватимуться безпечно, – обіцяють у театрі. – Кожного дня приміщення обробляється дезінфікуючими засобами. Маємо й дезінфікатори для рук, котрими зможуть користуватися глядачі. Крісла в залі ми розмістили відповідно до умов карантину – з дотриманням дистанції 1,5 м. Перед тим, як зайти в театр, глядачі проходитимуть температурний скринінг. І всі, звісно, мають бути у масках». 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати