Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дон Жуан і водевіль

У репертуарі Навчального театру-студії Київського Університету театру і кіно імені І.К.Карпенка-Карого з’явилася вистава «Одного разу в Севільї» за п’єсою Самуїла Альошина
03 березня, 09:55
ФОТО НАДАНО ТЕАТРОМ

Здавалося б, рядова студентська вистава, та ще й за старою радянською п’єсою — що тут особливого? А втім, увагу привертає хоча б той факт, що це дипломна робота студентів акторського курсу, яким керує заслужений артист України, актор-франківець Олег Шаварський. А відомо ж, що нинішня уславлена акторська трупа франківців на десять відсотків — це випускники Шаварського.

Невідомо, чи хтось із його нинішніх випускників стане франківцем. Але їхню виставу варто подивитися. Бо Олег Микитович Шаварський — досвідчений майстер, він уміє вибирати для свого курсу хлопців та дівчат і талановитих, і по-людськи вродливих. Коли головні герої «Тоді в Севільї» вперше шикуються на сцені в своїх стилізованих костюмах червоно-чорних кольорів, від них важко відвести погляд.

Ця п’єса являє собою один з незліченних у світовій драматургії варіантів міфу про Дон Жуана. В даному разі міф трактовано в романтично комедійному, майже водевільному ключі.

Отже, до Севільї прибуває Дон Жуан. Він знайомиться з Командором (Дмитро Яковенко) та Доном Оттавіо (Валентин Багуляк) й оселяється в домі останнього. Тут іще живе вдова Донна Лаура (Катерина Діомент) й її дві доньки Розітта (Альона Якименко) та Лючія (Надія Щербакова). Та й Командор з Донною Анною (Катерина Чугай) часто гостюють тут. Багатообіцяючий початок! Але Дон Жуан насправді не той, за кого себе видає. Про це знає лише його слуга Флорестіно (Артур Демічев). Тим часом Дон Жуан влаштував любовний переполох у Севільї і призначив дуель одночасно шістьом чоловікам! Нарешті, глядач розуміє, що Дон Жуан — дівчина (Анастасія Іванюк). А Командор, виявляється, здогадався про це з самого початку, і одразу закохався. І все скінчилося щасливо. Як кажуть, нам би їхні клопоти! Але вистава таки весела, багата якскравими акторськими роботами, насичена безліччю трюків та фарсових мініатюр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати