Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Доступно для незрячих та нечуючих глядачів

28 листопада у прокат виходить фільм «Ціна правди»
27 листопада, 10:21

Завдяки мобільним додаткам Earcatch та Subcatch люди з порушенням зору чи слуху зможуть отримувати тифлокоментар або адаптовані субтитри у своєму смартфоні під час будь-якого сеансу фільму в усіх кінотеатрах. Фільм «Ціна правди» (режисерка Аґнєшка Голланд) спільного виробництва Польщі (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute), України (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно) та Великої Британії (Jones Boy Film). Зйомки фільму проходили в Україні, Польщі та Шотландії. Саундтрек до стрічки «Ціна правди» написала популярна співачка Джамала.

— Відтепер незрячі та нечуючі люди зможуть переглянути будь-який фільм, до якого створений тифлокоментар чи адаптовані субтитри. І для цього не потрібно йти у «спеціальний кінотеатр» чи на «спеціальний показ», достатньо завантажити один із додатків на свій смартфон та насолоджуватись доступним кіно. Ми прагнемо, аби всі фільми, які виходять в український прокат, були доступні для незрячих та нечуючих людей. А це кілька мільйонів українських громадян із порушенням зору чи слуху, які раніше не могли дивитися кіно на рівні з усіма, — каже Вікторія ЛУЧКА, співзасновниця агенції «Доступне Кіно».

— Інклюзія в кінокультурі — це коли кожна людина, не зважаючи на інвалідність, може прийти на кіносеанс у зручний час і переглянути фільм разом з усіма. Наступним фільмом, який ми вважаємо важливим зробити доступним для всіх — фільм «Пульс», реліз якого відбудеться 2020 року. Впевнені, що це лише початок спільної плідної співпраці і попереду ще більше таких проєктів», — коментує продюсер стрічки «Ціна правда» Єгор ОЛЕСОВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати