Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джаз і класика

Вперше в Кам’янці 9 червня відбудеться музичний фестиваль просто неба
08 червня, 15:12
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, «День»

Kamianka Music Fest заснований Центром культурних ініціатив Responsible Future  та Кам’янською міською радою. Акція відбуватиметься на території Кам’янського державного історико-культурного заповідника.

Нині до складу заповідника входять три музеї: літературно-меморіальний музей О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського;  історичний музей і картинна галерея; чотири пам’ятки національного значення: флігель садиби Давидових (Зелений будиночок), в якому розташований літературно-меморіальний музей О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського; водяний млин, побудований на початку 1825 року – унікальна пам’ятка архітектури господарського призначення парк, закладений в кінці ХVІІІ ст., та архітектурна прикраса цього парку – грот, також побудований в кінці ХVІІІ ст.; дві пам`ятки історії: будинок сестри П.Чайковського та могила Марії Давидової; п’ять пам`яток мистецтва: пам`ятники декабристам, О.Пушкіну, П.Чайковському, стела Декабристів і пам`ятний знак при в’їзді в Кам`янку, дві пам`ятки природи: Тясминський каньйон і скеля Пушкіна.

Нагадаємо, саме у Черкаському краї Петро Чайковський написав свої шедеври – "Лебедине озеро", "Мазепа" та "Спляча красуня", а польський класик Кароль Шимановський народився у селі Тимошівка Кам'янського району Черкаської області… У Кам’янку приїжджав поет Олександр Пушкін і, натхненний навколишньою красою, писав свої чудові вірші та поеми…

На Kamianka Music Fest діти й дорослі професійні музиканти просто неба виконуватимуть музичні твори відомих світових та українських композиторів. Виступатимуть обдаровані діти, переможці дитячого музичного конкурсу пам’яті П.I. Чайковського для дітей з маленьких містечок та сіл, який щолистопада 15 років поспіль проходить у Кам’янці. Також у програмі виступатимуть талановиті молоді музиканти з Національної музичної академії України та Дніпровської академії музики ім. Глинки.

Спеціальними гостями фестивалю стануть відома українська скрипалька Мирослава Которович (на фото) із камерним ансамблем «Артехатта», а також знаний баяніст Ігор Саєнко.  Концерт складатиметься з творів українських та європейських композиторів .

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати