Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Герої»

Таку назву має програма, яку в Україні представить відомий чоловічий хор Mannerstimmen Basel із Швейцарії
11 жовтня, 12:01
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ГАСТРОЛЕЙ

Концерти Базельського чоловічого хору відбудуться 18 жовтня у Чернігові, а 19 жовтня у Києві. У співпраці з Симфонічним оркестром «Філармонія» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм та Симфонічним оркестром Національної філармонії України співаки представлять програму «Герої» (Helden). 

Нагадаємо, Mannerstimmen Basel був створений 10 років тому, а нині є визнаним хоровим колективом не лише у Швейцарії, а й в інших країнах Європи. Нинішні гастролі відбуваються у рамках турне хористів: Швейцарія — Литва — Білорусь — Україна.

У програмі прозвучать зовсім невідомі українському слухачеві кантати Йоганнеса Брамса («Рінальдо») і Макса Бруха («Леонід»), практично не знана у нас Хорова балада «Щастя Еденхаля» Роберта Шумана, а також виступ швейцарських гостей ознаменує світова прем’єра церковно-слов’янського гімну Божій Матері «Богородичен» сучасного швейцарського композитора Давіда Росселя.

Нині хор складається із 35 співаків віком від 20 до 35 років. За десять років колектив став переможцем численних міжнародних конкурсів, зокрема одержав Гран-прі на Міжнародному хоровому фестивалі у Кракові, успішно виступив на багатьох європейських фестивалях.

Свою програму «Герої» (Helden) співаки присвячують майстрам німецького романтизму.

Як зазначають організатори турне, в Україні швейцарський хор виступить не вперше. Так, 2012 р. Mаnnerstimmen Basel давав концерт у Києві разом з дитячим хором «Щедрик». Нині вечори в Чернігові й Києві стануть продовженням розпочатого  шість років тому музичного діалогу між Швейцарією та Україною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати