Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Головна мистецька подія «Оксамитового сезону»

Легендарна фольк-опера-балет Євгена Станковича «Коли цвіте папороть» — на одеській сцені!
28 серпня, 10:18
ФОТО НАДАНО DEL ARTE

29 та 30 серпня за програмою IV фестивалю мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері» відбудеться показ нової постановки фольк-опери-балету Євгена Станковича «Коли цвіте папороть». Цей твір являє собою унікальне мистецьке явище — створене на основі народних обрядів, фольклору, творів Миколи Гоголя та героїчного епосу.

Із 1977 року, коли фольк-опера побачила світ, вона так і не змогла знайти повного втілення на великій сцені. Однак зусиллями колективу Львівської національної опери на чолі з режисером-постановником, народним артистом України Василем Вовкуном цей унікальний витвір мистецтва нарешті вдалося реалізувати.

На глядачів чекають незабутні враження від поєднання старовинного українського фольклору та сучасної музики. Автентичні співи народного хору, долучення до оркестрової партитури народних інструментів роблять «Коли цвіте папороть» яскравим прикладом неофольклоризму в оперному мистецтві.

У постановці беруть участь солісти опери, балет та оркестр Львівського національного академічного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати