Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хіти «паризького горобчика»

26 листопада Київська опера спільно з Національним президентським оркестром представлять програму французької музики
24 листопада, 19:57

Концерт  присвячується 105-річчю від дня народження Едіт Піаф (легендарного «паризького горобчика»). Існує легенда про те, що клавіші фортепіано — це перше, що побачила маленька дівчинка Едіт... Піаф згадувала, що коли отримала пропозицію від Луї Лепле співати у нього в кабаре, вона усвідомила, що немає гарної сукні. Дівчині придбати три клубочка ниток і почала в’язати плаття. Практично встигла завершити наряд, не вистачало лише одного рукава... На допомогу прийшов Лепле, який приніс широкий шарф, який допоміг приховати відсутню частину сукні.

Одне з найяскравіших виступів Едіт Піаф з величезним успіхом відбулося на вершині Ейфелевої вежі у вересні 1962 року. Воно було приурочене до прем’єри картини «Найдовший день», а глядачами стали практично всі жителі Парижа. А фінальним виходом Піаф на сцену став концерт в театрі міста Лілль, в той вечір зал для глядачів аплодував легендарній співачці стоячи.

Одним з найбільш незвичайних проявів любові і пам’яті до видатній співачці є той факт, що її ім’ям названа мала планета.

Знаменитий Чарлі Чаплін вважав, що Едіт в своїй творчості робила те ж, що і він у кіно.

Едіт допомогла знайти себе і почати свій шлях до успіху багатьом починаючим виконавцям — Іву Монтану, ансамблю «Компаньйон де ла Шансон», Едді Константену, Шарлю Азнавуру і іншим талантам.

У Парижі є площа під назвою Піаф (Place Edith Piaf), з встановленим пам’ятником великої і незрівнянної Едіт.

У списку пісень, які виконувала Едіт Піаф, понад 250 композицій. Деякі з них настільки популярні, що і сьогодні важко знайти людину, яка б їх не чув. «Ні, я ні про що не шкодую», «Життя в рожевому кольорі» — композиції, які стали особливо популярні саме у виконанні Піаф.

Пісня «Non, jeneregretterien»  неодноразово виконувалася популярною співачкою  Мірей Матьє. Композиція стала справжнім маніфестом свободи та сили духу для багатьох поколінь. Ця пісня та інші хіти двох зірок французького шансону, а також твори Поля Моріа та Джеймса Ласта звучатимуть на сцені Київської опери у виконанні Національного президентського оркестру. Відтворювати атмосферу вечірнього Парижу будуть чарівні співачки: Тетяна Богуславська та солістка Національного президентського оркестру Ірина Кулик, диригент —  Олексій Баженов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати