Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кіноекранів стане більше

Створено «Українську Кіно-Асоціацію»
01 лютого, 00:00

Провідні кінокомпанії країни створили першу в історії національного кіно організацію, яка буде захищати інтереси всього українського кінобізнесу, повідомляє прес-служба «Української Кіно-Асоціації».

За словами одного з ініціаторів створення асоціації Дениса Іванова, керівника компанії «Артхаус Трафік», кінобізнес необхідно об’єднати для створення сучасної, конкурентоспроможної індустрії: «Довгий час Україна залишалася на узбіччі глобального кінопроцесу. На наш ринок зливали, здебільшого, російські серіали та голлівудські блокбастери — свого ж продукту не було. Сьогодні потрібно не тільки знімати власне кіно, але й зробити його модним серед українців. Ми хочемо, щоб глядач із задоволенням дивився якісний національний продукт».

— «Українська Кіно-Асоціація» зробить ставку на розвиток кінотеатральної інфраструктури. Один з наших пріоритетів — стимулювання збільшення кількості кіноекранів в країні. Чим більше екранів, тим більше глядачів побачить український фільм, тим прибутковіше стане національний кінобізнес. А значить з’являться гроші для інвестиції в нові проекти, — підкреслив Ігор Савиченко, продюсер компанії Pronto Film.

Нині до «Української Кіно-Асоціації» увійшли 12 українських компаній, а дві громадські організації (Асоціація продюсерів України і АРМА-України) почали процедуру вступу. Інші українські компанії так само висловили свою зацікавленість щодо вступу до організації.

— Двері нашої асоціації відкриті. Ефективно відстоювати інтереси кінобізнесу ми зможемо, тільки об’єднавши за одним столом максимальну кількість представників кіноіндустрії, — сказав Євгенія Дербал, шеф-юрист FILM.UA Group.

Президентом асоціації обрано Дениса Ржавського, а виконавчим директором — Марію Говоруху.

— Держава зробила перший крок, включивши кіно до переліку пріоритетних галузей країни, — прокоментував президент «Української Кіно-Асоціації» Денис Ржавський. — У кілька разів збільшено державний бюджет на створення і розповсюдження українських картин, кіновиробники отримали податкові пільги. Створення «Кіно-Асоціації» — це наступний крок у становленні українського кінобізнесу. Разом ми зможемо забезпечити відродження українського фільму на всіх етапах: від створення до виходу на широкий екран. — У наших планах — активна участь у розробці нового законопроекту «Про кінематографію» і «Концепції Державної програми розвитку національної кіноіндустрії на 2012—2017 роки».

— Ми давно чекали появи організації, яка об’єднає найбільших учасників ринку, їх позиції і можливості. У партнерстві робота над створенням успішної української кіноіндустрії піде швидше та ефективніше, — каже Катерина Копилова, голова Державного агентства України з питань кіно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати