Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Колискова для солдата

Солісти Львівської національної опери презентували онлайн-проєкт найкращих українських пісень, записаних для наших захисників
11 травня, 13:08

Прем'єра відео – українська народна пісня «Маєва нічка» в обробці композитора Анатолія Кос-Анатольського у виконанні сопрано Львівської національної опери Маріанни Цвєтінської та піаністки Мар’яни Самотос.

Цим проєктом солісти театру прагнуть не лише підтримати бойових дух наших воїнів, а й подарувати нотки спокою, самозаглиблення та натхнення українською культурою, яку боронять наші захисники.

«Місця зйомок – це укриття оперного театру чи технічні приміщення, де доводиться ховатися артистам під час оголошення повітряних тривог. Золоте оздоблення сцени і яскраве світло софітів поступається місцем правдивій реальності, у якій доводиться співакам та співачкам проводити репетиції у воєнний час», – розповіли «Дню» у театрі.

Ідея проєкту та його реалізація (запис, мастеринг) належить солістові Львівської опери Петрові Радейку: «Цей проєкт ми втілюємо власними силами, прагнучи створити якісні відеозаписи українських пісень, насамперед – для моральної підтримки та музичної релаксації. Щоб ті ж самі солдати розуміли, за що вони воюють: і це, зокрема, наша культура й найкращі голоси України. Хочемо бути корисними, адже ми теж на війні, але кожен – на своєму фронті».

Менеджер проєкту – Андрій Сітарський.

Надалі з’являтимуться відеозаписи солоспівів українських композиторів, народних пісень в авторських аранжуваннях, колискових у виконанні артисток театру.
Тож нові прем’єри, обіцяють у театрі, – незабаром.

Вже є перші відгуки на новий проєкт Львівської опери «з укриття»:

«Лариса Площинская Дякую за ніжність і тепло колискової, за її чудове виконання артистами.
Христина КашецькаБраво! Дякую.
Лена Нова Торкнулися самого серця. Щиро дякую».

Відео української народної пісня «Маєва нічка» можна переглянути тут – https://www.facebook.com/lvivoperaofficial/videos/528802978718818

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Ілюстративне фото з ФБ-сторінки Львівської національної опери

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати