Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Концентрат емоцій та думок

22 січня в Національній філармонії виконуватиметься музика класиків ХІХ і ХХ століть
15 січня, 11:24
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ КОНЦЕРТУ

На концерті звучатимуть твори Антоніна Дворжака, Дмитра Шостаковича та Євгена Станковича. Нагадаємо, 2020 -й — це рік легендарного українського класика Бориса Лятошинського, якому 3 січня було би 125...

— Борис Миколайович Лятошинський був сучасником знаменитого композитора Дмитра Дмитровича Шостаковича. Кожен із них мав власний і творчий, і життєвий шляхи. Обидва відчули на собі «тиск» епохи... Але, незважаючи на історичні умови, залишились вірними собі. Можливо, саме тому їхня музика вплинула на формування майже всіх молодших композиторів, зокрема, й сучасного маестро Євгена Станковича, — відзначила прессекретарка Національної філармонії України Ілона ТАМІЛІНА.

На думку молодого, але вже відомого віолончеліста Артема Полуденного (на фото), Перший віолончельний концерт Шостаковича — це, насамперед концентрат емоцій, думок, переживань людини, яка жила та творила в середині ХХ століття: «Ця музика розкриває душевну боротьбу, сповнена трагічних роздумів, але й надії та внутрішнього світла. Вона нікого не залишить байдужим». Програму вечора доповнить «трагічна» Сьома симфонія чеха Антоніна Дворжака, завершена 1885 року, тобто майже 135 років тому і Новела для флейти, кларнета і струнного оркестру Євгена Станковича.

Твори класиків різних епох виконуватимуть музиканти Національного симфонічного оркестру України під орудою Володимира Сіренка, а солістами виступлять: Артем Полуденний (віолончель), Мирослава Сіренко (флейта) та Юрій Набитович (кларнет).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати