Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Координати міжкультурних взаємодій

У Львові презентують «Малу хронологію мистецьких подій і пам’ятних дат ХХ століття: Україна – світ» Романа Яціва
17 серпня, 18:11

Подія відбудеться у Львівській політехніці – з нагоди 30-ліття Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка». На ній обговорюватиметься низка питань, серед яких, зокрема, такі: «Чому українська культура має глобальний вимір та що маємо знати про українське мистецтво на Американському, Європейському континентах та в Австралії?»; «Яким було українське мистецьке ХХ століття і яким має стати у ХХІ столітті?»; «Чому в умовах війни важливо говорити про культуру і як маємо «наступати» на всесвітньому культурному фронті?». Про це «Дню» розповіли організатори зустрічі – працівники МІОКу.

«Запрошуємо обговорити ці та інші питання на довгоочікуваній презентації видання «Мала хронологія мистецьких подій і пам’ятних дат XX століття: Україна – світ» (автор-упорядник Роман Яців), що отримало Персональну відзнаку голови Великого журі «BookForum Best Book Award» та поява якого стала справжньою подією для усіх шанувальників української культури та мистецтва в цілому світі», – анонсують подію в МІОКу. І додають, що очікують на цікаву експертну розмову за участю знакових представників культурно-мистецького середовища України – Романа Яціва, автора-упорядника видання, історика і теоретика мистецтва, художника; Владислава Берковського, виконавчого директора

Українського культурного фонду; Богдана Тихолоза, директора Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка; Любомира Медведя, народного художника України; Данила Ільницького, літературознавця та культуролога.

Модеруватиме зустріч директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.
Запропонують присутнім на події, а відбудеться вона 26 серпня о 15.00 в актовій залі головного корпусу Львівської політехніки (вул. Бандери, 12) оглянути живописні полотна Романа Яціва, який є не тільки видатним науковцем, а й яскравим, самобутнім художником.

На подію, участь у якій – безкоштовна, організатори запрошують шанувальників культури, мистецтва, представників академічних середовищ, медіаспільноти та усіх охочих.

По більш детальну інформацію організатори просять звертатися на e-mail: [email protected],
[email protected]
та за телефоном (032) 258-01-51.

Також зазначають, що у разі повітряної тривоги є де сховатися, далеко не відходячи від місця події.  

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото МІОКу

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати