Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

21 квітня, 00:00

Моніка Белуччі зніматиметься у Вайди

Новий фільм Анджея Вайди буде присвячений лідерові «Солідарності» Леху Валенсі, повідомляє thenews.pl із посланням на власні джерела. Белуччі виконає роль італійської журналістки Оріани Фаллачі, яка в різний час інтерв’ювала таких людей, як Муаммар Каддафі, Федеріко Фелліні, Ден Сяопін, Ясир Арафат, Індіра Ганді та інші. На початку 1980-х Фаллачі брала інтерв’ю у Валенси. Цей епізод буде відображений у фільмі, пише Lenta.ru. Актриса прибуває на зйомки до Польщі найближчим часом. Планується, що зйомки сцен (загальною тривалістю близько дев’яти хвилин) з її участю триватимуть близько двох днів. Виконавець головної ролі у фільмі досі невідомий. Про те, що Анджей Вайда планує зняти фільм про лідера «Солідарності» Леха Валенсу, стало відомо в лютому. Тоді режисер так пояснив своє бажання: «Мене непокоїть сьогоднішня ситуація, коли лідер «Солідарності» Лех Валенса, який зіграв найважливішу роль в історії польської держави, піддається нападкам з боку людей, які в порівнянні з ним просто ніхто». Нині Анджей Вайда веде переговори з іншими іменитими акторами про участь у своєму фільмі. Наприклад, хоче бачити в ролі Маргарет Тетчер Меріл Стріп. До речі, Стріп у даний час знімається в картині «Залізна леді» Фелліди Ллойд, де вона грає саме роль Тетчер.

Музика з думкою про Японію

Група The Beach Boys випустила вініловий сингл на підтримку японців, які постраждали внаслідок землетрусу і цунамі. Про це повідомляє NME. На стороні «А» записана композиція «Don’t Fight The Sea». Оригінальна версія цієї пісні входила в сольний альбом Алана Джардіна, одного з учасників The Beach Boys. Платівка Джардіна називалася «A Postcard From California» і була випущена влітку 2010 року. Для синглу була підготовлена нова версія пісні «Don’t Fight The Sea». Над нею працювали й інші учасники The Beach Boys. Крім того, музиканти навіть задіяли архівні записи вокалу одного із засновників колективу Карла Уїлсона, який помер в 1998 році. На другій стороні нового синглу The Beach Boys записана пісня «Friends». Оригінальна версія цієї композиції входила в однойменний альбом, випущений групою в 1968 році. Вся виручка від реалізації синглу буде перерахована японському Червоному Хресту. Раніше в різних акціях, організованих з метою надати підтримку Японії, взяли участь лейбли EMI і Universal, Леді Гага, Black Eyed Peas, Ліам Галлахер та інші виконавці.

Династія чотирьох митців

«Три покоління» — так називається виставка в галереї «Мистець», учасники якої — чотири майстри, що складають справжню творчу династію художників. Її засновник — Юрій Баликов (1924 — 2010 рр.), автор поетичних пейзажів і натюрмортів, у кожному з яких — здивування і вдячність перед красою, яка часом відкривається в найбільш знайомому, щоб не сказати — буденному сюжеті й мотиві («Натюрморт із котиками», «Вулиця Дашавська», «Зима в Седневі»). Це постійне замилування світом додає роботам Юрія Баликова особливої свіжості, безпосередності та чарівливості («Будиночок Чехова», «Весна в Седневі», «Квітучий сад»). Дочка Юрія Баликова — Олена — начебто простодушно, але насправді вишукано та дещо іронічно розповідає дивовижні історії, часом цілком самодостатні («Сад черепашок»), часом же такі, що відсилають до інших відомих сюжетів і мотивів світової культури («Даная», «Сусанна і старі» чи «Іграшки інфанти», де алюзій — від казки Вайльда до київської «Інфанти Маргарити»). Чоловік художниці — Василь Копайгоренко — автор подібних, але більш меланхолійних, а часом і забавних фантазій на українські теми («Діди», «Медовий Спас»), причому не лише малярських, а й у техніці гобелена («Несе Галя воду»). Нарешті, молодший представник династії, Артем Копайгоренко, створює одночасно гротескові сценки-притчі («Вояки») та елегантні декоративні стилізації (диптих «Квіти»), повідомляє Оксана ЛАМОНОВА.

Повнометражні пригоди Вінні-Пуха

Через 35 років після виходу на екрани першої диснеївської стрічки про Вінні-Пуха компанія Walt Disney Animation Studios запускає в прокат новий повнометражний мультфільм про плюшевого ведмедика. Як передає Бі-Бі-Сі, в основу стрічки лягли три історії з книжок Алана-Олександра Мілна. У фільмі Вінні вирушає на пошуки меду, проте дорогою встигає допомогти осликові Іа знайти втрачений хвіст і врятувати Крістофера Робіна від уявного чудовиська. Крістофером Робіном звали сина Мілна, а Вінні-Пухом — плюшевого ведмедика, якого письменник подарував йому, коли хлопчикові виповнився один рік. Вінні-Пух у свою чергу зобов’язаний ім’ям канадській ведмедиці Вінніпег, яка жила в 1920-х роках у лондонському зоопарку. Зазначимо, що радянська екранізація за мотивами творів Алана-Олександра Мілна з’явилася на екранах навіть раніше, ніж легендарний диснеївський Вінні: мультфільм Федора Хітрука був знятий ще 1969 року. Його озвучували прекрасні актори: Євген Леонов, Ія Саввіна, Ераст Гарін та інші.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати