Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

13 квітня, 00:00

Мег Райан стане режисером

Популярна актриса з’явиться в новій якості — як режисер-дебютант, знявши комедійну драму «Into the Beautiful», повідомляється на сайті Collider. Сценарій до фільму напише Енн Мередіт. Раніше вона працювала над сюжетом до фільму Лізи Холоденко «Печерний житель». Продюсером проекту Мег Райан стане Венді Файнерман («Форрест Гамп», «Фанат», «Диявол носить Prada»), нагадує lenta.ru. У «Into the Beautiful» розповідатиметься про друзів дитинства, які возз’єдналися через багато років. Творці описують картину як «сучасну версію «Великого розчарування» Лоуренса Кездана. (Ця стрічка вийшла в 1983 році. Головні ролі в ній виконали Том Беренджер і Гленн Клоуз.) Сама Райан зніматися в «Into the Beautiful» зараз не планує. Її наступною акторською роботою стане роль у фільмі «Життя святих», який має вийти на екрани пізніше в 2011 році.

Тиха музика Гаяне Атаян

У галереї «Тадзіо» проходить виставка під назвою «Теплий вітер». Автор — майстер пейзажу, київська художниця Гаяне Атаян. Її хвилює голос вітру, обличчя туману і життя дерева. «Теплий вітер — це образ усієї серії, яку об’єднують теплі барви. А ще для мене — це відчуття польоту, свободи, вільного і надихаючого простору, — розповідає «Дню» художниця. — Так, натхнення, як вітер, прилітає, відлітає... Седнєв — найулюбленіше місце, батьківщина моєї душі, і хвилини, коли малювала маленькі етюди, найдорогоцінніші для мене. Найщасливіші... Так, «12 вересня» — це Седнєвське бабине літо, божественний стан, коли все плавиться в теплі, літають павутинки, кукурудза зростає, скрізь лежать гарбузи, кури ходять. Або ось старий сад — один із улюблених сюжетів («Сад, якого вже нема»). Дійсно, його знищили під якусь новобудову. Це було для мене місце дуже дороге, там зростали старі яблуні, завжди паслися коні... Київські пейзажі малювала вдома — з вікна і з балкона. У нас гарне місце, справжній київський двір, де є ландшафтний перепад із гори на гору, є простір. Вони намальовані дуже швидко, поки йшов сніжок, поки сонце світило, собаки ходили. Я ціную ці речі за динаміку. Особливо дорога для мене робота 2005 року коли мама (художниця Тетяна Яблонська. — О.С.) ще була жива і я писала цей пейзаж, вона за мною сиділа, давала мені вказівки. Тому я дуже трепетно до неї ставлюсь. Був ранок 19 серпня — медовий Спас, і був унікальний вранішній туман. Адже туман дуже жива річ, і вони щодня різні. Я люблю їх спостерігати — один холодний, інший теплий, третій світиться — як вони рухаються, як вони живуть. А того дня був надзвичайний медовий туман, теплий-теплий, як мед, прекрасний і дуже затишний. І я намалювала етюд», повідомляє Ольга САВИЦЬКА.

Ейфелева вежа перетвориться на... музичний інструмент

Нью-йоркський композитор Джозеф Бертолоцці отримав від компанії, що управляє Ейфелевою вежею, дозвіл на використання символу Парижа у якості музичного інструмента. Про це повідомляється в блозі The New York Times. Бертолоцці дозволили записати звуки, які виходять при використанні вежі, як перкусії. Потім із цих звуків буде створена музична композиція. Кінцевою метою Бертолоцці є живе її виконання на Ейфелевій вежі. Американцеві не вперше використовувати знамениту архітектурну споруду як ударний інструмент. Раніше він витягував звуки з моста Франкліна Рузвельта через Гудзон. За словами Бертолоцці, компанія, що відповідає за знамениту паризьку будову, заявила, що нічого не має проти живого концерту, проте не стала давати жодних обіцянок. Музикант вже почав збір грошей на виступ, який він сподівається дати в 2014 році, коли Ейфелева башта відзначатиме 125-річний ювілей.

«Гремі» скорочує свої номінації

Національна академія звукозапису США ухвалила рішення скоротити число номінацій, в яких вручається престижна премія Grammy Award, з 109, як було в 2010 році, до 78 в 2012 році, повідомляє newsru.com. Премія Grammy вручається Національною академією звукозапису США з 1958 року. Спочатку категорій було всього 28, та з появою нових музичних жанрів їхнє число почало зростати. Скорочення сталося вперше за всю історію існування Grammy. «Ми щорік піддаємо структуру наших винагород детальному аналізу, аби їх вручення залишалося зваженим і плідним процесом. Повний і ретельний розгляд всіх існуючих категорій і областей спричинив їхню реструктуризацію, спрямовану на підвищення конкурентності і престижу високої винагороди в світі музики», — заявив президент Академії Ніл Портноу. Зокрема, в царині поп-музики, r’n’b і кантрі виконавці чоловічої і жіночої статі тепер змагатимуться за одну і ту ж винагороду, а не за дві різні. Премія присуджується в самих різних музичних жанрах, від класики до репу, і вважається однією з найпрестижніших в світі музичних винагород. Лауреатів вибирають шляхом таємного голосування майже 20 тисяч членів Академії.

Українські дівчата — найкращі співачки!

На I Міжнародному конкурсі дитячої та юнацької пісні «Два Коти», який проходив у Москві, перемогла 12-річна киянка Ольга Ковальська. У цьому конкурсі брали участь діти з різних країн (у середній віковій категорії змагалося понад 60 учасників!). Загалом від України виступало п’ять конкурсантів. Оля Ковальська виконала пісню «В стилі диско» й завоювала перше місце, повідомила на Кореспондент.net продюсер юної співачки Ірина Ковальська. За словами організаторів, мета конкурсу — зробити дійсно дитячий фестиваль, а не бути копією дорослого, на зразок дитячого «Євробачення» або «Нової хвилі». Очолював журі відомий композитор Григорій Гладков (автор популярної дитячої пісні «Пластилінова ворона» з мультфільму «Падав торішній сніг» та багатьох інших). А в Іспанії 14-річна українська співачка Юлія Смага потрапила до п’ятірки найкращих виконавців місцевого проекту «Хочу співати» (аналог української «Фабрики зірок»).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати