Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

19 липня, 00:00

Роберт де Ніро розкриє таємниці «великого керманича»

Кінокомпанія Universal і студія Tribeca, одним із власників якої є Роберт де Ніро, уклали угоду про спільну роботу над фільмом, присвяченого Мао Цзедуну. Як повідомляє Variety, студія придбала права на екранізацію мемуарів відомого кореспондента журналів Time і Life Роя Ровена (Roy Rowan), який у своїй книзі під назвою «Chasing the Dragon: A Veteran Journalist’s Firsthand Account of the 1949 Chinese Revolution», детально освітив етапи зміцнення влади «великого керманича». Джон Маранас адаптує твір Ровена для екрану, а сам журналіст виступить у проекті консультантом. Терміни роботи над картиною поки що не визначені.

У російських музеях недолічилися 160 тисяч експонатів

Урядова комісія з перевірки музейних фондів виявила нестачу 160 тисяч експонатів у 500 російських збірниках. Цю цифру назвав 17 липня 2007 року перший віце-прем’єр РФ Дмитро Медведєв, виступ якого на засіданні комісії цитує РІА «Новости». За словами Медведєва, перевірені 500 музеїв мають у своєму розпорядженні 20 мільйонів експонатів, що складає чверть загального фонду країни. Проте він зазначив, що 160 тисяч одиниць зберігання, яких не вистачає, зникали починаючи з 1920 — 1930 років. Частина з них із санкції держави була продана на іноземних аукціонах. Медведєв наголосив, що обов’язок комісії «довести розслідування до фінальної точки, навіть коли встановити, куди подівся предмет мистецтва, надто складно».

Парижани витратять мільйони на охорону богемних кварталів

Мерія Парижа виділить понад 30 мільйонів євро на охорону історичних богемних кварталів на лівому березі Сени — у п’ятому й шостому округах французької столиці. Програма розрахована на три роки й передбачає відкриття нових закладів, пов’язаних виключно з «книгами, мистецтвом або інтелектуальним кіно». Перші інвестиції плануються в грудні 2007 року, повідомила Lenta.ru з посиланням на газету The Telegraph.

Влада Парижа розпочала охоронний проект у зв’язку з тим, що знамениті вулиці на лівому березі Сени й Латинський квартал втрачають «дух часу», що ретельно оберігається: вони наповнені «безликими мереженими магазинами й кафе» (йдеться, зокрема, про щойно відкриті «McDonald’s» і «Starbucks» на бульварі Сен- Жермен). П’ятий й шостий округи Парижа на початку й у середині XX століття були центром притягання для літераторів і художників — від Пікассо й Пруста до Гемінгуея, Сартра й Камю. Вони прославили діючі досі заклади «Дьо Маго» і «Кафе де Фльор».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати