Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

21 квітня, 00:00

Гоголь і Шевченко об’єднають Україну з Росією

Міністр культури України й голова Федерального агентства з друку і масових комунікацій РФ підписали план заходів на 2007—2009 роки, в рамках Угоди про співробітництво в галузі культури між Міністерством культури і масових комунікацій РФ і Міністерством культури й туризму України. «Сьогодні ми підписали план заходів, який фактично охоплює всі напрями, всі види мистецтва. Але, крім цього плану, є ще й прямі зв’язки між театрами, кіностудіями, музеями й бібліотеками Росії та України», — зазначив міністр Юрій Богуцький. До 200-річчя з дня народження Миколи Васильовича Гоголя, яке відбудеться 2009 року, готується низка спільних заходів у галузі культури й мистецтва між нашими країнами, як заявили голова роскультури Михайло Швидкой і міністр культури й туризму України Юрій Богуцький, повідомляють РІА «Новости». До ювілею Гоголя буде знятий телефільм про письменника, пройде спільний театральний фестиваль, на якому демонструватимуться вистави, поставлені за творами Миколи Васильовича, планується провести обмінні гастролі провідних колективів двох країн, а також конкурс молодих літераторів. Нині відомий кінорежисер Володимир Бортко знімає фільм «Тарас Бульба». Шукаються фінансові можливості для екранізації інших творів Гоголя. Розпочата підготовка програми до святкування 200-річного ювілею з дня народження Кобзаря — Тараса Шевченка, який святкуватиметься в 2014 році.

Від пісні до літератури

Знаменитий французький шансоньє Шарль Азнавур після завершення своєї музичної кар’єри збирається стати письменником, повідомляє ІТАР-ТАРС. Нині Азнавур (82-річний артист) проводить прощальні гастролі. «Однак вони можуть розтягнутися роки на три, оскільки я збираюся дати концерти у всьому світі», — зізнався співак. Говорячи про свої плани на майбутнє, Азнавур зазначив, що сподівається «зберегти здатність творити й писати. Мені здається, що робота зі словом — найпрекрасніша у світі...» У свою гастрольну програму Шарль Азнавур включив романтичні пісні, створені разом із знаменитим оркестром Чучо Вальдеса в Гавані, а концерт присвячує пам’яті знаменитого гітариста Компая Сегундо.

Володимир Кличко одружувався... в кіно

Відомий український боксер, чемпіон світу з версії IBF, знявся у фільмі, де зіграв самого себе в ролі щасливого нареченого, повідомляє klitschko.com. Німецький режисер і актор Тіль Швайгер (зірка фільму «Достукатися до небес») запропонував Володимиру цю роль відразу після його поєдинку з Реєм Остіном. За сценарієм, обраницею Кличко стала відома співачка, телеведуча Івон Каттерфельд. Сцена весілля знімалася в банкетному залі зі скляною стелею. У фільмі роль папарацці грає сам Швайгер. За сюжетом стрічки, журналіст стежить за Володимиром, підіймаючись на дах, але скло тріскається й горе-фотограф падає, потрапляючи у весільний торт... Незважаючи на те, що Кличко-молодший чудово впорався з роллю, перекваліфікуватися в кіноактора він поки не збирається, тому що у Володимира найближчі плани пов’язані з його спортивною кар’єрою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати