Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

01 березня, 00:00

Квіткове життя

У галереї «Срібні дзвони» триває виставка «Herbarium» («Гербарій») Ірини Волкової. Роботи художницi виконані в оригінальній техніці — це авторські фотографії, надруковані на полотні, з подальшим промалюванням. Результат поєднує точність (фотографічність) у відтворенні дійсності з суб'єктивністю й магією живопису. Улюблений жанр Ірини Волкової — натюрморт, навіть ще конкретніше — флористика, квіти. При цьому композиції, створені художницею, можуть бути підкреслено вишуканими («Флокси»), пишними і розкішними («Маково-полуничний етюд») або скромними майже до аскетизму («Три черешні»). Іноді натюрморт перетворюється на ліричне послання («Мамині маки») або навіть розгорнуту поетичну метафору («У старому садовому відерці знову весна»), повідомляє Оксана ЛАМОНОВА.

Фестиваль у Сан-Ремо

У театрі «Арістон» проходить 57-й Фестиваль італійської пісні, повідомляє news.ru. Цього року на фесті виступатимуть 20 «ветеранів» італійської музичної сцени і 14 юних виконавців. На сцені з'являться такі відомі виконавці, як Аль Бано, Леда Баттісті і Фабіо Конкато. Фестиваль у Сан-Ремо — не просто змагання співаків. Насамперед це конкурс італійської пісні, на якому публіка вболіває не за музичний твір, а за виконавця. Згідно з правилами, всі пісні повинні бути новими і до фестивалю ніде не мали б виконуватися. Відбором пісень для фестивалю займалося компетентне журі, що складається з музиканта Паоло Бонвіно, критика Даріо Сальваторі й журналістки Патриції Річчi.

Нинішнього року фестиваль у Сан-Ремо ведуть відомий італійський ведучий Піппо Баудо і шоу-діва швейцарського походження Мішель Хунцикер. Завершиться естрадне змагання 3 березня.

Нагадаємо, перший фестиваль у Сан-Ремо відбувся 1952 року. Для італійських співаків цей конкурс завжди був престижним оглядом, що відкриває шлях на велику естраду. Цей фест був надзвичайно популярним у колишньому СРСР.

У 70-ті та 80-ті роки «звіти» з Сан-Ремо регулярно представляло Центральне телебачення. Саме Сан-Ремо познайомив радянську публіку з творчістю Адріано Челентано, Тото Кутуньо, Аль Бано і Роміни Пауер, Джанні Моранді, Ріккардо Фолі, Ероса Рамаззотті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати