Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

01 лютого, 00:00

Кераміка Віри Томашевської як витвір мистецтва

У галереї «Печерська» (культурологічний центр Українського товариства охорони пам’яток історії й культури) триває персональна виставка відомої київської художниці-керамістки Віри Томашевської. Оригінальні, віртуозні, вишукані й романтичні її картини-панно набрані з окремих фрагментів, кожен із яких сам по собі є витвором мистецтва. Пташка, риба, листок, квітка, маска, будиночок — усе це шматочки тієї керамічної мозаїки, з якої Віра Томашевська створює свій всесвіт — з морями і річками, казковими лісами і квітучими островами, затишними містами і безкінечним небом. Зберігаючи загальний стиль робіт, художниця, втім вносить у нього постійні доповнення. У її керамічному світі з’являються нові мешканці: городяни з букетами осіннього листя, лісові звірі, розкішний павич, а у творах на релігійну тематику — ангели. Можливості ж мистецтва Віри Томашевської демонструє, скажімо, доволі ліричний «Пасхальний натюрморт» із ніжними (керамічними!) крокусами. На виставці експонуються також роботи Богдана Томашевського, сина художниці. Архітектор за освітою, він створює з окремих керамічних фрагментів абсолютно інші композиції — монументальні, лаконічні, часто абстрактні, які майже демонстративно обходяться без полив і фарб, сучасні за тематикою і звучанням, повідомляє Оксана ЛАМОНОВА.

Диско від ABBA the Show побачать кияни

Шведська поп-група ABBA, яка розпалася 30 років тому, оголосила про перевидання свого останнього альбому The VIsitors. Як повідомляється на офіційному сайті колективу, подарунковий варіант диска, що вперше вийшов 1981 року, надійде у продаж 23 квітня. Окрім оригінального альбому, що містить такі хіти, як One Of Us, Head Over Heels і Slipping Through My Fingers, перевидання міститиме DVD-диск з архівними відеоматеріалами та сім бонус-треків, пише Lenta.ru. Примітно, що один із них — From A Twinkling Star To A Passing Angel — раніше ніколи не видавався. Нова пісня з архівів ABBA публікується вперше з 1994 року, коли вийшов бокс-сет Thank You For The Music із великою кількістю раритетів. А 19 лютого в київському Палаці спорту вперше виступить ABBA the Show — це оригінальний шведський продакшн, створений під керівництвом учасників групи АВВА — Ульфа Андерсона і Матса Ронандера. Створене 1996-го продюсерами і вокалістками в одній особі Каміллою Далін і Катею Норд, які взяли на себе ролі легендарних співачок Агнети і Фріди з благословення самих учасників ABBA, ABBA the Show добилось величезного успіху по всьому світі. Група гастролювала 35 країнами світу. Концерт, який молоді артисти представлять публіці, включає фантастичне поєднання масштабного світлового шоу з автентичним звучанням, у якому гурт Waterloo разом з оригінальними учасниками ABBA та музикантами Лондонського симфонічного оркестру повідають історію знаменитого квартету — Бйорна, Бені, Агнети і Фріди, починаючи з кінця 1960-х, запрошуючи слухачів у чарівну подорож на музичний Олімп, під музику хітів, які вже стали естрадною класикою: Waterloo, SOS, Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money, Knowing Me Knowing You та багато інших. Програма ABBA the Show The ultimate tribute подарує шанувальникам естради зустріч із популярним жанром «диско», повідомляє Аліса АНТОНЕНКО.

Будинок із привидами

Рассел Бренд зніметься у фільмі студій Paramount і Platunum Dunes «The Hauntrepreneur», повідомляє Variety. Назва «The Hauntrepreneur» вийшла в результаті злиття двох слів — «haunted» («населений привидами») і «entrepreneur» («антрепренер», «влаштовувач заходів»). Йтиметься в картині про сім’ю, яка нещодавно переїхала до іншого міста. Персонажам не вдається влаштуватися на новому місці, і вони наймають людину, яка повинна їм допомогти. Аби згуртувати членів родини, найнятий фахівець будує будинок із привидами, роль якого буде виконувати Бренд. Нині актор знімається у фільмі «Рок на віки» — кіноверсія однойменного мюзиклу, заснованого на популярних рок-композиціях 1980-х. У цьому фільмі також зайняті: Том Круз, Пол Джаматті, Кетрін Зета-Джонс, Малін Акерман, Мері Джей Блайдж і Алек Болдуїн. Сценарій до фільму «The Hauntrepreneur» написав Скотт Розенберг («Повітряна в’язниця», «Викрасти за 60 секунд», серіал «Життя на Марсі»). Інформації про те, хто працюватиме над стрічкою як режисер, на даний час немає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати