Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / КУЛЬТУРА

12 серпня, 00:00
«Дідова» премія — обдарованій «онуці»

Першою лауреаткою премії імені Данила Нарбута стала 13-річна черкащанка Люба Лисакова. Її цикл «Екологія», за висновком журі, найбільше з усіх представлених робіт близький стилю й духу картин народного маляра. Премію, засновану Черкаською обласною радою, віднині щороку присуджуватимуть переможцям обласної дитячої виставки робіт учнів художніх шкіл — за патріотичну тематику, національний колорит, високу майстерність, самобутність та оригінальність, повідомляє кореспондент «Дня» Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ.

«Дамоклів годинник» над музеєм

Близько двох сотень полотен привіз до Херсона на власному мікроавтобусі французький художник українського походження Темістокль Вірста. Нині роботи 74-річного «ліричного абстракціоніста» з серій «Слово і знак» і «Мутації» експонуються в залах місцевого художнього музею імені О. Шовкуненка. Розчулений увагою до себе організаторів виставки, експансивний француз заявив кореспондентові «Дня» Василю ПІДДУБНЯКУ, що «почувається в цьому музеї, як у раю». Однак у самих музейників настрій, на жаль, не такий мажорний. Аж надто засмучують їх хронічні турботи щодо стану приміщення їхньої пінотеки. А найбільше — «смертоносний шедевр», як охрестили його дотепні херсонці, — вежа з годинником, яка давно загрожує звалитися на голови перехожих. Тож для шанувальників прекрасного мистецтва відвідини виставки Темістокля Вірсти супроводжується ще й гострим відчуттям ризику.

«Stones» прогуркотіли в Москві

Учора на стадіоні «Лужники» в Москві виступила легендарна британська група «Rolling Stones». Колись, наприкінці 80-х, коли через уламки «залізної завіси» до столиці тоді ще СРСР прорвалася група «Pink Floyd», один із слухачів того концерту закричав у телеефір: «Життя прожите не марно». Судячи з того, як зустрічали соліста «роллінгів» Міка Джаггера москвичі на Красній площі (на знімку), цю зворушливу фразу готові були повторити чимало фанатів музикантів, котрі змусили свого часу говорити про рок-музику як про мистецтво.
 
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати