Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Краще – онлайн!

Національна оперета підіймає настрій глядачам, попри карантин
27 березня, 13:20
ФОТО НАДАНО НАЦІОНАЛЬНОЮ ОПЕРЕТОЮ УКРАЇНИ

Через загрозу поширення коронавірусу COVID-19, Уряд України зупинив роботу театрів по всій країні, продовжив карантин до 24 квітня. Втім, як зазначає Богдан СТРУТИНСЬКИЙ,  генеральний директор-художній керівник Національної оперети, «ми не можемо залишити наших дорогих шанувальників без вистав і концертів улюбленого театру. Тому проводимо марафон online-трансляцій на YouTube-каналі KievOperetta. Вже відбулися  покази концертів «Шедеври барокової музики «Веніціанська ніч» і «Штраус в опереті», мюзиклу «Скрипаль на даху» на  музику Дж.Бока, оперети «Графиня Маріца» І. Кальмана, яку викликали інтерес глядачів.

27 березня запрошуємо на  концерт «Музика з кінофільмів»;

29 березня на мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата» Дж. Стайна;

31 березня — «Світові мюзикли. Найкраще!»;

2 квітня — мюзикл «Сімейка Аддамсів», музика Е.Ліппа (це одна з останніх резонансних постановок на київській сцені)».

Над виставою працювала литовська постановча група, до якої увійшли режисер Кестутіс Стасіс Якштас, художник Гінтарас Макаревічус та балетмейстер Дайнюс Бервінгіс, які творчо співпрацювали з українськими митцями.

Нагадаємо, історії «Сімейки Аддамсів» розпочалися з коміксів художника Чарльза Аддамса. З 1938-го протягом 50 років художник публікував свої сатиричні малюнки про дивну родину в журналі «New Yorker». Історії про Аддамсів неодноразово екранізувалися. Бродвейський мюзикл «Сімейка Аддамсів» — музична версія розповіді про інфернально-чаклунську родину, тобто таку, що прагнучи зла, насправді творить добро. Події розвиваються навколо нового захоплення дочки Аддамсів Венздей (Середи) «нормальним» хлопцем Лукасом Бейнеке. За сюжетом, знайомство двох сімей має відбутися на званому обіді, який планують влаштувати Аддамси. Венздей і Лукас дають детальні інструкції батькам про те, що треба робити, щоб обід пройшов нормально. Єдине, що поняття «нормально» кожна сім’я трактує по-своєму!

Мюзикл нагадує, що головне у житті — сім’я. І це дуже важливо та актуально у наш час, адже родини розпадаються через дрібниці, невеликі сварки, побутові розбіжності. Багато хто забуває, що варто шукати спільні рішення, прагнути порозуміння!

«Сімейка Аддамсів» — родинна вистава, у якій є мораль і для дітей, і для дорослих, де малеча бачить щось своє, а їхні батьки — те, що зрозуміліше їм. А головне, що це мюзикл нікого не залишає байдужими!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати