Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Креативна реалізація

В Києві відкриється лабораторія перформативних медіатехнологій
02 серпня, 10:00
ФОТО З АРХІВУ POST THEATER

Проект називається «I-Reflections Lab: особистість у медіапросторі», автором якої є відомий хореограф і перформер Марія Пяткова (на фото). Як вона режисер вона ставить танцювальні, імпровізаційні та медіа-вистави по всій Європі. На своїх заняттях навчатиме українських митців працювати з найсучаснішими техніками перформативного мистецтва.

Нагадаємо, «I-Reflections Lab» ініційовано та здійснюється Національною спілкою театральних діячів України за підтримки Українського культурного фонду. Партнер проекту — Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України.До речі, заняття відбуватимуться безкоштовно і до участі у «I-Reflections Lab» запрошують художників, що працюють із рухом і танцем, актори, режисери, відеохудожники, оператори, фотографи і всі, кого цікавить перформативне використання медіатехнологій.

Для участі необхідно подати анкету-заявку не пізніше 20-го серпня. Після відбору 15 митців приймуть участь у воркшопах. Майстер-класи від режисера Марії Пяткової та медіа-художника Євгена Ващенка проходитимуть із 25 по 28 вересня в Інституті проблем сучасного мистецтва. А 29 вересня відбудеться відкритий показ робіт учасників у ході інтерактивної медіа-виставки «i-Reflections». 

 — Робота з мультимедіа на сцені набирає все більшої популярності в світі. Адже сучасне суспільство, як і сучасний театр, уже навряд чи можна уявити без їхньої участі, — підкреслила хореограф-постановник Берлінського мультимедійного театру Рost theatre, автор проекту»I-Reflections Lab» Марія ПЯТКОВА. — Мультимедійні технології — стандартний і досить потужний інструмент при створенні театральних або танцювальних вистав і перформансів, виставок та інсталяцій. При цьому вирішальними для якості вистави стають не технічні хитрощі, а вміння грамотно застосувати технології в контексті сучасного спектаклю, не стомлюючи при цьому глядача і акторів численними ефектами».

В рамках лабораторії учасники вчитимуться працювати з проекціями, камерами і сенсорами. Познайомляться з сучасними техніками відео та фотозйомки, роботі з візуальним контентом та технологією захоплення руху (Motion Tracking). Створюватимуть власні медіаінсталяції/перформанси на теми, пов’язані з цифровою репрезентацією особистості.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати