Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Куди прямують королі глем-року?

Уперше в Україні (16 червня на НСК «Олімпійський») виступить легендарний гурт KISS
13 червня, 10:31
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ГАСТРОЛЕЙ

За 45-річну історію існування американської ґлем-метал-команди KISS в Україні не було, але столичні концертні аґенції «Аншлаг» та Fishcanfly ситуацію вирішили виправити. Легендарний квартет виступить на київському НСК «Олімпійський» 16 червня в межах прощального туру One Last Kiss: End Of The Road World Tour («Один останній поцілунок: Кінець шляху»).

На їхньому рахунку 24 студійні альбоми, понад 75 млн проданих платівок, а фанатська «Армія KISS» налічує мільйони людей по світу.

— Це буде найграндіозніше шоу з усіх, що ми коли-небудь пропонували, — вперше пообіцяв фронтмен KISS Пол Стенлі (19 вересня 2018 р., беручи участь як спеціальний гість талант-шоу America’s Got Talent на телеканалі NBC). — Якщо ви любите нашу музику — приходьте. Якщо ви ніколи не бачили нас живцем, час вибив! Це буде шоу. Відтоді коліщатка ґлем-метал-року закрутилися та привели в дію справді гігантський механізм. Як повідомляє рупор американської індустрії грамзапису, тижневик Billboard, перше північно-американське коліно траси One Last Kiss: End Of The Road World Tour зібрало $ 58,7 млн; було продано 518 395 квитків. Найбільший концерт заокеанського туру відбувся 27 березня 2019 р. у нью-йоркському залі «Медісон Сквер Ґарден», де KISS зібрали $1,947 млн та продали 13 359 квитків. Так що шоу найближчими вихідними на київському НСК «Олімпійський» може поліпшити той рекорд.

— У цьогорічному турне сет-лист KISS незмінний: двадцять пісень, серед яких знакові хіти, — розказує PR/smm-менеджера концертної аґенції Fishcanfly Вікторія ДАРДА. — Усе обладнання: сцена, звук, світло, піротехніка — група везе з собою. Двадцять фур, 400 тонн найсучаснішого устаткування, яке обслуговуватиме команда з 80 техніків. На НСК «Олімпійський» виросте двадцятиметрова сцена заввишки з семиповерховий будинок.

— Чи заплановані якісь несподіванки?

— Не розкриватиму всі таємниці, але під час виконання хіта «I Was Made For Loving You» («Народжений тебе кохати») співак і гітарист рок-групи 67-річний Пол Стенлі з’явиться на невеликій платформі в секторі третьої фан-зони, а потім, тримаючись за лебідку, пролетить до головної сцени.

Сюрпризів планується чимало. За 45 років у світовій рок-музиці їх вигадано та зрежисовано купа. На тому й стояв та й після знаменитих KISS стоятиме ґлем-рок.

Уточнити деякі деталі райдеру американської рок-легенди погодився засновник концертної аґенції «Аншлаг» Олег КОВАЛЕВСЬКИЙ:

— До Києва KISS везе повноцінне шоу, яке квартет показує в усіх країнах. Жодних лайт-версій! Такий самий перформанс 18 червня побачить Краків, 19-го — Прага, 22-го — Клісон, Франція, 23-го — Дессель, Бельгія, 25-го — Амстердам, Нідерланди й таке інше. У всій красі фанів зустріне одна з головних концертуючих команд у історії світової рок-музики. Гарячий пункт райдеру — наявність у різних точках сцени кількох холодильників із певною температурою, щоб під час концерту музиканти могли освіжитися склянкою соку чи келихом вина.

— Перші кілька років музичної кар’єри учасники KISS самі накладали знаменитий макіяж. Як зірки готуватимуться до київського шоу?

— То справді важка і виснажлива робота. Наприклад, сценічний костюм лідер-гітариста команди Джина Сіммонса важить 25 кілограмів. Як рицарські обладунки! Тепер для цього в KISS є спеціально найманий гример, а процес відбувається не в гримерці, а в окремому приміщенні — мейк-ап-румі.

— За сорок п’ять років бурхливої кар’єри досвід нагромаджений колосальний...

— У технічному розділі їхнього райдеру зауважив цікавий пункт. Охоронців, які чатуватимуть біля сцени, належить забезпечити берушами. Адже концертна програма потужно гучна, і слух слід берегти навіть боді-ґардам. Перед виступом охоронців спеціально проінструктують: коли підвищуватиметься рівень саунду, коли матиме місце черговий піротехнічний вибух...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати