Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Lee Ritenour. This Is Love. 1998

10 грудня, 00:00

Альбом «This is Love» належить до найдинамічніших експериментів музиканта. «У мене немає однієї певної нитки, котра зв’язувала б весь матеріал. Я застосував простий, чуттєвий підхід потоку свідомості до кожної окремої мелодії, який знаходжу дуже живим і інтригуючими», — говорить автор.

Альбом починається з бі-бопової теми Сонні Роллінза Alfie’s Theme (однієї з двох композицій великого саксофоніста на цьому диску), яку Рітенур, як завжди, обробив просто незрівнянно. Мелодія регі This Is Love, одна з уже оригінальних композицій автора, заснована на семплі відомої речі Боба Марлі «Is This Love?». Окрім іншого на альбомі репрезентовано дві вокальні речі, а заключна композиція диска — ф’южн-обробка класичної імпресіоністської п’єси Габріеля Форе «Павана», написаної ще 1887 року.

Альбом взагалі вийшов практично бездоганним з точки зору виконання, аранжування, смаку та почуття міри. Лі Рітенуру в цьому допомогли чудові лос-анджелеські музиканти, серед яких його старі друзі — саксофоніст Ерні Уоттс і Білл Еванс, клавішники Алан Паскуа і Боб Джеймс, органіст Ронні Фостер і барабанщики Сонні Еморі та Дейв Уокл.

Останнім і досить ризикованим заходом Рітенура стало створення «Music», незалежного «прогресивного поп-ритм-енд-блюзового і джазового лейбла», під егідою PolyGram. Таке рішення визріло з багаторічного бажання маестро продюсувати інших музикантів. This Is Love, випущений на власному лейблі, напевно стане у своєму жанрі одним з найбільш яскравих хітів 1998 року. Він приверне увагу і любителів старого доброго джазу, тому що це чи класичний Рітенур — мелодійний, ритмічний і винахідливий.

P.S.Диск надано фірмою «Comp Ltd». У Києві його можна придбати в книгарні «Сяйво» (вул. Червоноармійська, 6).

№237 10.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати