Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Леся Українка – у ритмічному речитативі. Вперше!

У Львові діти із Творчої школи Павла Табакова зарепували маловідомий вірш поетеси
25 лютого, 10:44
ФОТО НАДАНО ГАЛИНОЮ ГУЗЬО

«Мріє, не зрадь»: репового прочитання поезії Лесі Українки ще не робив ніхто! А все розпочалося зі звичайних читань на заняттях з акторської майстерності у творчій школі співака, композитора та експериментатора, переможця проєкту «Голос країни»-2 Павла ТАБАКОВА, яка вже два роки діє у Львові.

І все так і закінчилося б — декламуванням на уроці, якби не Павло Табаков — музичний продюсер школи. Почувши вірш, він узяв на детальне ознайомлення текст, і вже наприкінці заняття була готова демоверсія емоційної прем’єри у стилі реп. Про це «Дню» розповіла промоменеджер Павла Табакова Галина ГУЗЬО.

«У кожної людини є мрія, яка веде її по життю. Але не всім і не всі мрії даються легко. Головне — не здаватися, навіть якщо мучать розпач, біль, безнадія, безсонні ночі... Бажання дітей із Творчої школи Павла Табакова неординарно підготуватися до поетичних читань з нагоди дня народження Лесі Українки і перетворило маловідомий вірш славетної української поетеси на реповану композицію, від якої мороз пробирає шкірою», — говорить Галина Гузьо. І додає, що діти не просто загорілися проєктом — було стільки охочих взяти участь у записі пісні і зйомках відеоряду, що педагоги школи мусили вдатися до кастингу. Діти знімали власні версії виконання «Мріє, не зрадь» під музику і надавали педагогам для експертної оцінки. До фіналу дійшли 17 конкурсантів, які й задіяні у прем’єрі. «Відчай, страх, безнадія — усі емоції в кадрі справжні або талановито зіграні акторами-учнями Творчої школи Павла Табакова, — зазначає Галина Гузьо.   — І це той випадок, коли поезія Лесі Українки стала цікавою для підлітків, які тепер читають, вишукують, експериментують, вигадують і вже самі пропонують створити нові поетично-музичні проєкти на основі, здавалося би, давно і добре вивченої класики».

Відео прем’єри на слова Лесі Українки від Творчої школи Павла Табакова тут: https://www.youtube.com/watch?v=NT3tlgoxSBE

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати