Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Львівські прем’єри»

Під такою назвою відбувається музичний фестиваль у столиці Галичини
13 вересня, 11:07
УЧАСНИК ФОРУМУ, ЗНАМЕНИТИЙ ЛЬВІВ’ЯНИН МИРОСЛАВ СКОРИК — ОДИН ІЗ НАЙПОПУЛЯРНІШИХ КОМПОЗИТОРІВ СУЧАСНОСТІ / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Свій творчий доробок представляють львівські композитори різних поколінь, які прославили своїм мистецтвом нашу країну. Концерти відбуваються у Львівській філармонії.

За програмою проекту лунають класичні твори: Мирослава Скорика алегрето й танець із «Гуцульського триптиху» з музики до кінофільму «Тіні забутих предків» та «Карпатська рапсодія» Любави Сидоренко Octagon для струнного оркестру, Анатолія Кос-Анатольського «Закарпатська рапсодія», Золтана Алмаші Concerto grosso № 2 для струнних, Остапа Мануляка «Музика на другий розділ Євангелія від Луки» для струнного оркестру та скрипки соло, Віктора Камінського «Богородиця» для струнного оркестру, Богдани Фроляк «Блукаючі вогні» для флейти і струнних, Юрія Ланюка «Пісня без слів» для струнних та ін.

Нагадаємо, нині Львівська організація Національної спілки композиторів України у своїх лавах об’єднує понад тридцять професійних композиторів та музикознавців. Силами Спілки організовано і проведено чимало резонансних акцій, серед яких — музичні фестивалі «Музика українського зарубіжжя», «Фестиваль Лисенка у Львові», «Діалоги з Ігорем Стравінським», фестиваль музики Б. Лятошинського «Відображення», «Тиждень Європи у Львові». Спілка виступає співорганізатором і партнером низки музичних проектів та фестивалів, що їх проводить Львівська обласна філармонія: «Оксамитна куртина-2», «Фестиваль давньої музики у Львові», міжнародні майстер-класи нової музики COURSE та ін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати