Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мандрівник мимоволі

У Києві представили художньо-документальну стрічку «Дякую»
21 грудня, 17:28
ФОТО З САЙТА MIP.GOV.UA

Фільм  створений за підтримки Міністерства інформаційної політики України та Посольства Японії в Україні.

Нині добігає кінця «Рік Японії в Україні», за цей час представництво «Країни сонця, що сходить» здійснило чимало проектів, які  знайомлять із культурою далекосхідної країни. А ще за рік було висаджено 1600 сакур у 22 містах України, організовані: виставка традиційних японських ляльок, концерт барабанщиків тайко, авторські вернісажі майстрів манга та багато іншого. Серед цього різноманіття своє місце віднайшов фільм Дзена Євстигнейкіна «Дякую», знятий групою «Best Friends Film», задля популяризації України у світі та в рамках «Року Японії в Україні».

— Ця стрічка покликана показати цікаву, гостинну, позитивну Україну. І це ще більше відкриває можливості для спілкування та розуміння, тому що культури наших двох народів дуже близькі. У нас ідентичні цінності — сім’я, традиції, культура, історія, — підкреслив Юрій СТЕЦЬ.

«Дякую» — історія японського професора Хіроші Оно, що прибув на конференцію до України та... загубився, встигнувши вивчити лише єдине слово — «дякую». Герой картини побуває у мальовничих Карпатах, Одесі, Криму, познайомиться з різними  людьми, допомагають іноземцеві. Зрештою «мандрівник мимоволі» потрапляє до Києва, як і планував на початку подорожі, перед тим відкривши для себе цілу країну, а не лише її епіцентр.

Стрічка наповнена світлом та гумором, і це чудовий шанс як для японців, так і для українців, поглянути на себе зі світлого боку. Відсвіжити у пам’яті усі прекрасні місця нашої країни. У фільмі є чим і пишатися, і чого навчитися. Японський професор озвучує думку про те, що коли їдеш до незнайомої країни, то треба вивчити хоча б  декілька слів її мовою.

«Дякую» — замиловує своєю красою. Серед усього різнобарв’я природи, людських профілів, панорам міст і сіл глядачі впізнали Північ, Південь, Захід, а Схід десь загубився... Він десь позаду наздоганяє оператора та волає, що він не лише із рубцями від війни чи підпаленими боками від боїв. На сході стиляга Харків зі своїми самобутніми квартирниками та Запоріжжя із хоробрими козаками та крутими дніпровськими порогами...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати