Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мельпомена просто неба

Популярний театральний фестиваль відбудеться у новому форматі
03 вересня, 09:43

Через карантинні обмеження Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії -2020» не відбувся у травні. Однак організатори вирішили не скасовувати захід, а перенести його активності на свіже повітря, щоб можна було дотримуватися соціальної дистанції. Відтак, фестиваль пройде у Херсоні з 10 по 13 вересня.

Гостьових театрів цьогоріч буде небагато. Знов-таки через карантин не зможуть приїхати закордонні гості. Однак українські колективи обіцяють насичену і цікаву програму.

За словами директора Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша, організатора фесту Олександра КНИГИ, участь у 22-й «Мельпомені Таврії» підтвердили Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь), який покаже виставу «Вірочка» (за Чеховим), Театр на Чайній (Одеса), А. Ніколаі «Старі», Малий театр (Київ), за мемуарами Х. Муракамі «120 ударів на хвилину».

Також до Херсона завітає Дикий Театр із відомою виставою Наталії Ворожбит «Кайдаші 2.0». Приїдуть Театр Одеського розливу «ЛанжеронЪ», Миколаївський академічний художній російський драматичний театр та інші колективи. Господар фестивалю — театр Куліша — покаже імерсивну виставу «Сон літньої ночі» за В. Шекспіром, дія якої відбувається у лісі. Виставу під назвою «Як папуги стали кольоровими» покаже херсонський Інклюзивний театр при бібліотеці «Звичайна роль — особливий актор».

Відкривати локації на свіжому повітрі для організаторів «Мельпомени» — не новинка, тому, сподіваються організатори, фестиваль вийде цікавим, хоча й не таким масштабним. В минулі роки вистави проходили у сквері, лісі, на воді... Цьогоріч усі ці локації також будуть задіяні, плюс театральні дворики та інші.

А традиційний карнавал відбудеться саме на Дніпрі, а не на вулицях Херсона. Олександр Книга закликає херсонців і гостей міста долучатися до карнавалу на різних плавзасобах. Карнавал пройде від набережної парку Слави до морського порту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати