Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музично-наукова «інтервенція»

До 25-ліття відродження Острозької академії відбулася творча зустріч двох вишів
17 травня, 16:37
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Національний університет «Острозька академія» та  Київська муніципальна академія музики ім. Р. М. Глієра - два найстаріших у своїй галузі заклади: перший в Україні вищий навчальний заклад та перший музично-професійний виш. На честь святкування 25-ої річниці відродження Острозької академії в актовій залі відбувся Концерт студентів КМАМ ім. Р. М. Глієра, які представили унікальну мистецьку програму. Слухачі почули зразки української та світової музичної спадщини від епохи бароко й до сучасності у виконанні творчих колективів КМАМ ім. Р. М. Глієра – Камерного оркестру (художній керівник та диригент – Олександр Госачинський), Ансамблю струнних інструментів ім. Л. Шухмана (художній керівник – Михайло Волков), а також солістів-вокалістів та інструменталістів. Серед «родзинок» програми пролунало автентичне виконання шостого Бранденбурзького концерту Йогана Себастьяна Баха (солісти – Міла Куделіна, Олександр Юхимович (альт); партія клавесина – Анна Кільчицька), твір студентки коледжу Олени Немеш «Свято на Подолі» у власному виконанні (бандура), а також твори ректора КМАМ ім. Р. М. Глієра Олександра Злотника – «Все починається з любові», «Виноградна лоза», «Одеський Паганіні».

ФОТО НАДАНЕ КИЇВСЬКОЮ МУНІЦИПАЛЬНОЮ АКАДЕМІЄЮ МУЗИКИ ІМ. Р. М. ГЛІЄРА

Старт творчої співпраці КМАМ ім. Р. М. Глієра та Національного університету «Острозька академія» – це надзвичайна подія в житті обох навчальних закладів, що кладе початок нових цікавих проектів і спільних мистецьких традицій та має високу місію – становлення української культури, популяризації національної культурної спадщини нашої держави та її інтеграції у світовий мистецький простір.

Захід відбувся за підтримки стратегічного партнера КМАМ ім. Р. М. Глієра – Культурологічного проекту «Мистецькі експедиції» (засновниця й керівниця – Людмила Гарарук), що має на меті відродження європейських мистецьких традицій та спонукає до появи нових заради майбутнього України як європейської держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати