Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Національна оперета — перезавантаження

30 червня концертом-сюрпризом київські митці закриють свій 77-й театральний сезон
22 червня, 00:00

Попри складнощі й незручності, пов’язані з роботами першого етапу реконструкції будівлі оперети, якій виповнилося 110 років, творчий графік театру був доволі насиченим. Відбулися два міжнародні спільні проекти з Каунаським музичним театром (Литва) та Бухарестським театром оперети «Іон Дачіан» (Румунія). Кияни тріумфально виступили на ІV Міжнародному фестивалі музичних виконавчих мистецтв Viata e frumoasa («Життя прекрасне!»), представивши оперету П. Абрахама «Бал у Савойї», яку було визнано критикою кращою виставою за всю історію фестивалю.

Запам’явся глядачам концерт симфонічної та вокальної класики «Перлини світової симфонічної та вокальної музики», який відкрив нову грань виконавської майстерності митців театру. Відбулися прем’єри «За двома зайцями» В. Ільїна та В. Лукашова і «Циганський барон» Й. Штрауса (про ці роботи театру читайте у наступних випусках «Дня»).

«Треба робити сміливі речі, які б ламали стереотипи. «Циганський барон» став мистецьким явищем у Києві. Треба прагнути того, щоб зробити наш театр зразковим, щоб ним захоплювалися глядачі — це наша головне завдання. Найважливіше — у колективі завжди повинен бути енергетичний творчий заряд», — підкреслив художній керівник Київської оперети Богдан СТРУТИНСЬКИЙ.

Не менш потужний енергетичний заряд готує театр і на святковий Гала-концерт під завісу сезону. Вперше в Україні буде виконано не один номер майбутнього шоу. Глядачі побувають на грандіозному маскараді, зустрінуть «Привида опери» Л. Уеббера, зіграють з балетом у футбол під час «Спортивної польки» Дж. Штрауса, шукатимуть «5 елемент» від Люка Бессона, та ще багато-багато що дивуватиме шанувальників Національної оперети. Адже оперета — це крок до свята!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати