Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найкраща Аїда світу – в Києві

22 березня зірка світової сцени Людмила Монастирська виступить у головній партії опери Верді, а 31 березня — у прем’єрі «Флорія Тоска» Пуччіні
21 березня, 09:58
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ПУТРОВА

Кожен виступ легендарної української співачки — знакова подія. Незважаючи на доволі щільний графік за кордоном, Людмила Вікторівна не забуває про Батьківщину. Нагадаємо, на початку березня Монастирська з тріумфом виступила у виставі «Набукко» і виконала одну з кращих своїх партій — Абігайль, яку представить у найпрестижніших оперних театрах світу. Вокалістка причаровує слухачів своїм унікальним голосом і драматичним талантом. Вона володіє сопрано дивовижного тембру, з великим діапазоном та неперевершеним нюансуванням.

У середу видатна співачка вийде на сцену у Вердієвському шедеврі — «Аїді», яка є виставою-визітівкою Національної опери, а як відзначають закордонні музичні критики, «на сьогодні Людмила Монастирська вважається найкращою Аїдою світу» (на фото). Нагадаємо, кілька років тому виставу «Метрополітен-опера», в якій головну партію виконувала українська зірка, транслювали не тільки на країни Європи, а й США та Канаду.

Партнерами Л. В. Монастирської в нашій столиці виступлять її колеги: Андрій Романенко (Радамес), Сергій Магера (Рамфіс), Богдан Тарас (Фараон) та ін.

І ще одна приємна новина: 31 березня відбудеться прем’єра «Флорія Тоска» Дж. Пуччіні, а головну роль виконає Людмила Монастирська. До речі, 2010 року саме з цим твором вона успішно дебютувала в Берлінській опері, а нині вже наші меломани почують і побачать велику історію кохання і зради...

Ця вистава є спільним творчим проектом Посольства Італійської Республіки в Україні, Італійського інституту культури в Україні та колективу Національної опери (режисер А. Солов’яненко, диригент Микола Дядюра, художник Марія Левитська). Захід приурочено до 25-річчя із встановлення дипломатичних відносин між Україною та Італійською Республікою та до 60-річчя Римського договору — Договору про заснування Європейської спільноти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати