Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Не втрачати свого коріння»

Заньківчани не змінюють репертуарної політики і в новому сезоні
08 вересня, 11:13
ФОТО ТАРАСА ВАЛЬКА

Львівські театри один за одним виходять із канікул. 4 і 5 вересня відчинили двері для публіки Львівська опера і Театр «І люди, і ляльки». У неділю, 6 вересня, відкрив 98-й сезон Театр імені Марії Заньковецької. Репертуарна політика заньківчан — незмінна впродовж усього часу існування театру: українська класика — понад усе! Тому й поставили на перше місце «Назара Стодолю» за Тарасом Шевченком (режисер-постановник — художній керівник театру Федір Стригун).

На перший прем’єрний показ сезону обіцяють запросити глядача вже у жовтні, й це буде вистава «Голий король» (режисер Вадим Сікорський).

У планах щодо режисури народного артиста України Федора Миколайовича Стригуна — «Різдвяна ніч» Михайла Старицького: «Мені хочеться, щоби старші глядачі згадали своє дитинство, а ті, хто, може, ніколи не зустрічався з цим, збагнули, як в Україні колись зустрічали Різдво і що це було за свято. Звичайно ж, хочеться, щоби всі ми не втрачали свого коріння».

За словами керівника літературної частини театру Мирослави Оверчук, театр активно починає готуватися до 100-річчя від дня заснування: «Репертуар і прем’єри цього сезону вже йдуть в облік ювілейного».

До слова: ювілей заньківчани святкуватимуть і цього року — ідеться про 75-річчя актора, режисера, театрознавця, педагога, академіка Академії мистецтв України, професора факультету культури і мистецтв Франкового університету, Шевченківського лауреата, народного артиста України Богдана Козака. У творчому доробку Богдана Миколайовича — понад вісімдесят ролей. У театр прийшов 1961 року і каже, що ніколи не пошкодував, що обрав саме фах актора. Отож святкувати є що!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати