Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нестандартні підходи, формати та локації

Із 3 по 11 серпня відбуватиметься ІІІ Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt
02 серпня, 12:59
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ФЕСТИВАЛЮ

Цьогоріч форум відбуватиметься під девізом «Музика та література» і саме ця тема читається поміж рядків та нот у програмі кожного концерту.

До Львова завітають світові зірки, відбудеться відкриття кількох нових локацій та співпраця зі світовими музичними товариствами. Вражаючі перформанси, унікальні постановки та потужна класика — усе це в третьому сезоні фестивалю LvivMozArt.

Нагадаємо, Оксана Линів — українська диригентка, одна з наийяскравіших представниць жінок-диригентів на світовій сцені. Наразі — головна диригентка Опери та Філармонійного оркестру м. Ґрац, Австрія. Засновниця та арт-директорка фестивалю LvivMozArt, Львів, Україна. Засновниця, диригентка та художня керівниця Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

В одному зі своїх інтерв’ю Оксана Ярославівна зазначила: «Ми щасливі, що до нас приєднуються сильні партнери, які щиро поділяють наше бажання розвивати українську культуру і можуть фінансово підтримати наш фестиваль. Незважаючи на те що LvivMozArt — це класичний фестиваль, він включає в себе нестандартні підходи, формати і локації і в той же час якісне виконання класичної музики, яка завжди буде надихати творців і новаторів з різних сфер на нові звершення».

Розпочнеться форум із наукового симпозіуму / Літературно-музичний салон «Літературні імпресії в музиці: Моцарт та майбутнє»

4 серпня

Публіку запросять на гранд-концерт пам’яті Й.Рота біля Руїн Бродівської синагоги. У ньому візьмуть участь світові зірки, зокрема,  південноафриканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський художник Абраам Броди, кіноактриса Сунні Меллез і Оксана Линів, яка диригуватиме оркестром INSO-Lviv та хором «Дударик».

5 серпня

Опера-реквієм «YIOV» (постановка Влада Троїцького)

6 серпня

У суботу меломани не пропустять акцію:

— Моцарт — зв’язок поколінь. Концерт-презентація проєкту до 300-річчя Л.Моцарта, Моцартеум.

— Звучання ХХ: Концерт хорової музики композиторів XX століття.

— Концерт Валерій Соколов та Друзі: «Шульхофф/Хартманн/ Шостакович».

— Фортепіанний дует «2+2».

7 серпня

Представлять нову програму Абраама Броди & Group.

8 серпня

У Трамвайному депо відбудеться віртуозний гала-концерт Речиталь Любомира Мельника (на фото) — це рідкісна можливість ознайомитися з авторською технікою гри на фортепіано під назвою «Безперервне  звучання».

9 серпня

— моновистава «Дзеркало».

— концерт Баварського молодіжного оркестру / BLJO.

10 серпня

— MozartKids «Подорож з Моцартом до Праги».

— MozArtKids «Чарівний перстень Вольфганга» — Концерт-зустріч двох молодіжних оркестрів: BLJO / Баварського молодіжного та YsOU.

— Galician Style.

— Клезмер-концерт «Фейдман та Гершвін Квартет».

11 серпня

— MozartKids «Подорож з Моцартом до Праги».

— Концерт-закриття фестивалю.

Програма дуже насичена, а організатори обіцяють ще багато музично-літературних цікавинок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати