Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ноти і... маски

Щочервега педагоги Національної музичної академії України виступатимуть в новому онлайн-проєкті
02 квітня, 09:43
ВИСТУПАЄ ПРОФЕСОР НАЦІОНАЛЬНОЇ МУЗИЧНОЇ АКАДЕМІЇ УКРАЇНИ, ВІДОМИЙ ПІАНІСТ ЮРІЙ КОТ / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Газета «День» долучається інформаційною підтримкою до проєкту Всеукраїнських громадських організацій «Асоціація превентивної й антиейджинг медицини» та «Українська рада медичної освіти», які проводять постійні практичні тренінги «Мистецтво Лікування» для медичних працівників України. Нині ж підвищення професійної освіти відбуватиметься щотижня у нових, «карантинних» умовах — в онлайн.

До інноваційного проєту медиків приєдналася також Національна музична академії України імені П. І. Чайковського. Щочетверга педагоги та вихованці Академії даруватимуть своє мистецтво медичним працівникам усієї України, підтримуючи їх красою та емоціями музики. Адже ще в античну епоху філософи вбачали у музиці дар зцілення й очищення, здатність «зміцнювати людську волю і прагнення до дії» (Арістотель «Політика»).

Першу музичну презентацію для працівників медицини в онлайн-просторі здійснять професори НМАУ  Юрій Кот та Ірина Алексійчук. Мистецтво чудових музикантів знане як в Україні, так і в багатьох країнах світу. Досвідчені й титуловані педагоги,лауреати численних всеукраїнських і міжнародних виконавських конкурсів, Ірина та Юрій виступають як із сольними програмами, так і у фортепіанному, до того ж, сімейному дуеті.

Ірина Алексійчук є також відомою композиторкою, лауреатом низки престижних композиторських премій, серед яких — імені Левка Ревуцького, Артемія Веделя, Миколи Лисенка. Основну, музичну професію Ірина поєднує з  активною волонтерською діяльністю, за яку має Волонтерську премію «Євромайдан SOS» і численні грамоти-подяки від різних військових підрозділів. За поданням військової медичної служби «Госпітальєри» та 58-ї мотопіхотної бригади її нагороджено двома медалями «За гідність та патріотизм».

Тож не дивно, що саме Ірина Алексійчук і Юрій Кот першими відгукнулися на пропозицію медиків. Отже, 3-го квітня о 15.00 по завершенню всеукраїнського онлайн-тренінгу для лікарів десятки тисяч працівників медицини України зможуть послухати чудовий концерт. Звісно, музиканти грати будуть не в концертному залі, а в хатніх, «карантинних» умовах. Тому в кадрі може з’явитися й їхня домашня улюблениця — французький бульдог, красуня Айріс.

У виконанні Юрія Кота звучатимуть фортепіанні твори Вольфганга Амадея Моцарта, Людвига ван Бетховена та Фридерика Шопена. До сольного виступу піаніста приєднається Ірина Алексійчук. У виконанні фортепіанного дуету прозвучать популярні «Слов’янські танці» Антоніна Дворжака. Перед концертом музиканти звернуться до тих, хто рятує людські життя та вселяє надію. Тож співтворчість музикантів і медиків, яку можна назвати «Ноти і маски», стане ще одним інструментом для подолання великої загрози під назвою «корона вірус COVID-19».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати