Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Обман довжиною в життя»

Після трирічної перерви аншлагова вистава повернулася в афішу Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра
21 жовтня, 11:48
«ОБМАН...» — ЦЕ ІСТОРІЯ КОХАННЯ, ЗРАДИ І БАТЬКІВСЬКОЇ ВІДДАНОСТІ, РОЗКАЗАНА ЗІ ЩИРІСТЮ, ЯКА ОБЕЗЗБРОЮЄ. НА ФОТО — АНАСТАСІЯ КИРЕЄВА (МАТИ) Й АХТЕМ СЕЇТАБЛАЄВ (БАТЬКО) / ФОТО ЄВГЕНІЯ ЧЕКАЛІНА

З’явившись на афіші театру 2012 року, виставу «Обман довжиною в життя» в постановці Катерини Степанкової було тепло прийнято глядачами. Проте, на жаль, вона пройшла лише шість разів. Через серйозну травму, отриману виконавцем головної ролі Ахтемом Сеїтаблаєвим на зйомках фільму «Хайтарма», театр змушений був припинити її показ. І ось 27 жовтня після трирічної перерви на сцені знову відбудеться «чоловіча розмова» — так позначено жанр вистави «Обман довжиною в життя».

В основі вистави — повість «Подвійне прізвище» Діни Рубіної, яку критики називають одним із сильних прозаїків сучасності і культовим письменником «російськомовного Ізраїлю». До речі, Діна Рубіна, яку з Україною пов’язує родове коріння, в березні цього року з великим успіхом виступала в Києві з авторським концертом, а в своїх інтерв’ю різним виданням неодноразово висловлювала щиру підтримку Україні та її народові.

Повість Д.Рубіної інсценована К.Степанковою — це родинна драма, епіграфом для якої могли б слугувати хрестоматійні слова Л.Толстого: «Усі щасливі родини схожі одна на одну, кожна нещаслива родина нещаслива по-своєму». Глядачі стануть свідками історії кохання, зради і батьківської відданості, яку розказано з обеззброюючою щирістю. Якщо обставини змушують чоловіка піти вбік і поступитися місцем мужа і батька іншому, все одно, коли-небудь йому доведеться шукати відповіді на непрості запитання. З чиїм же сином він зустрінеться за 10 років: своїм чи чужим?.. А як признатися коханому синові, що не ти, а той, інший чоловік і муж його матері, і є його батько?.. І хоча у виставі основне місце посідає історія взаємин батька з сином, не залишаються обіч і долі інших її учасників.

В оновленій версії вистави Катерина Степанкова дещо змінила режисерський малюнок. Але склад виконавців залишився тим самим, за винятком ролі сина-підлітка Тимура — Віталія Салія, який помітно подорослішав, замінить молодий актор Олександр Піскунов. В ролі Батька глядачі побачать відомого кінорежисера, артиста і телеведучого Ахтема Сеїтаблаєва.

Інших дійових осіб виконають артисти: Анастасія Киреєва, Світлана Орличенко і Андрій Мостренко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати