Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Один король – одна Франція»

4 квітня в український прокат виходить історична драма про Велику революцію
04 квітня, 10:47
ФОТО З САЙТА KINOAFISHA.UA

Стрічка переносить у Париж 1789 року: Бастилія взята штурмом, і дух свободи шириться вулицями французької столиці. Франсуаза, молода прачка, і Базіль, сп’янілі від кохання та революції, разом зі своїми друзями і робітничим класом Парижа починають втілювати мрію про свободу в установчих зборах, де з надіями та сумнівами водночас вони беруть участь у створенні нової політичної системи. Їхні дебати й бунти на вулицях вирішують долю колись святого для них короля і народження Республіки.

Головні ролі у фільмі «Один король — одна Франція» виконали зірки французького кіно Адель Енель («Хепі-енд») і Гаспар Ульєль («Це всього лише кінець світу»). У сюжеті з’являються ключові історичні постаті того часу: роль Робесп’єра у фільмі зіграв секс-символ французького кіно — Луї Гаррель, Дантона грає Дені Лаван («Корпорація «Святі мотори»).

Режисером картини виступив П’єр Шоллер, який уже висвітлював історію Франції у своїх стрічках «Версаль» та «Управління державою». За словами Шоллера, він завжди мріяв зняти фільм про Велику французьку революцію: «Я хотів розібратися, звідки у французів цей ген свободи? Чому революція 1789 року до сих пір володіє нашими умами?»

Нагадаємо, вперше стрічку «Один король — одна Франція» було показано за програмою позаконкурсної програми Венеціанського кінофестивалю. У Франції драму було номіновано на національні премії «Сезар» за найкращу роботу художника-постановника та костюми, а в Україні фільм був вперше показаний у межах щорічного фестивалю «Вечори французького кіно».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати