Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пам’ятаємо...

Хобарт Ерл у Києві один із своїх гранд-концертів присвячує пам’яті жертв трагічних подій у США 11 вересня 2001 року
12 вересня, 10:24
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ КОНЦЕРТУ

Уперше на сцені Національної опери України відомий диригент Хобарт Ерл представить Симфонічний оркестр Сілезької філармонії (Польща), а солістами виступлять віртуози — Далі Гуцерієва (віолончель) і Адам Гуцерієв (фортепіано). В програмі також братимуть участь хор Національної опери України та співаки — Дмитро Іванченко (тенор) і Олександр Мельничук (баритон). Під час концерту відбудеться прем’єра — пролунає «Меса ді Глорія» Джакомо Пуччіні. Також у програмі виконуватимуться твори Гайдна, Вебера, Лало та Бізе.

Нагадаємо, Хобарт Ерл народився у Венесуелі і є громадянином США. З 1992 року маестро очолює Одеський філармонічний оркестр і вивів цей колектив на світовий рівень визнання, виступаючи в престижних залах не лише України, а й Європи та США.

У Києві «одеський американець», як пана Ерла називають у ЗМІ, представить талановитих виконавців — брата і сестру Гуцерієвих.

Далі Гуцерієва братиме участь у концерті 11 вересня. Вона почала займатися музикою в шість років, а концертну діяльність розпочала — з дев’яти. Сьогодні в 19-річної віолончелістки за плечима перемога на Міжнародному конкурсі віолончелістів імені Сергія Кнушевицького в 2012 році, робота з Данським Королівським оркестром, Латиським фестивальним камерним оркестром, із Симфонічним оркестром АУКСО, концерти як солістки в Фінляндії, Ісландії, Чехії, Іспанії та Італії.

14-річний піаніст Адам Гуцерієв виступить 12 вересня. Він розпочав свою музичну кар’єру... з п’яти років. 2017-го Адам став переможцем VII Міжнародного конкурсу молодих піаністів «Амігдала». В червні 2018 роки юний піаніст виступив із Данським Королівським оркестром і маестро Олександром Ведерниковим. У найближчих планах — концерти в Таллінні, Тулузі, Палермо, Римі, Мілані.

Симфонічний оркестр Сілезької філармонії почав відлік своєї історії з концерту, який відбувся ще в травні 1945 року в Філармонії міста Катовіце. Нині це один із провідних музичних колективів у Польщі, в активі якого понад 550 концертів у 25 країнах, а величезний репертуар включає класику і твори сучасних композиторів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати