Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Півтори тисячі співаків змагатимуться у Тернополі!

Із 14 по 16 листопада відбудеться I Відкритий конкурс вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької
13 листопада, 11:47
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Журі цього творчого змагання очолить видатна українська оперна співачка і педагог Вікторія Лук’янець (на фото), яка вже багато років живе в Австрії, виступаючи на найпрестижніших сценах світу, але не забуває про свою Батьківщину.

За словами директора конкурсу, голови правління Благодійного фонду «Соломія» Лариси Римар, захід організовується з нагоди 55-річчя з часу присвоєння Тернопільському музичному училищу ім. С.Крушельницької, вшанування всесвітньовідомої української співачки, уродженки Тернопільщини Соломії Амвросіївни Крушельницької (1872—1952 рр.), відродження найкращих зразків української пісенної творчості, поширення досягнень українського та світового вокального й хорового мистецтва. Так, у номінації «Солісти-вокалісти» свою майстерність продемонструють 150 учасників, змагаючись у чотирьох вікових категоріях ( найменшому співакові 10 років, а найстаршому 31), а у номінації «Хорові колективи» виступлять  шість змішаних хорових колективів закладів вищої освіти І—ІІ рівня акредитації.

Конкурс відбуватиметься в концертних залах Тернопільського обласного державного музичного училища ім. С. Крушельницької, Філармонії та у Театрі ім. Т.Шевченка. На відкритті лунатимуть твори, які співала легендарна Соломія Крушельницька, а також кантата «Заповіт» Станіслава Людкевича у виконанні Академічного симфонічного оркестру ( художній керівник та диригент Мирослав Кріль) та Камерного хору Тернопільської філармонії під орудою Святослава Дунеця. Спеціальним гостем урочистого відкриття стане виступ народної капели «Зоринка» ім. Ізидора Доскоча (художній керівник — Анжела Доскоч).       

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати