Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Полотна для гурманів

19 листопада в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відкривається виставка живопису Ігоря Гапона
17 листопада, 17:47

Відомий львівський митець працює в царині станкового малярства та іконопису. Учасник багатьох виставок та пленерів в Україні та за кордоном. Твори зберігаються в музейних та приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Домінуючою в творчості художника є тематика Карпатського краю. Для робіт І. Гапона властиві експресивність, упевнений рельєфний мазок, емоційна загостреність художнього бачення. Митець застосовує світлотіньові ефекти, композицію полотен визначає колір.

— Цей художник належить до невеликої когорти митців, які упродовж творчого шляху не зраджують своєму стилю, не купуються на комерціалізацію мистецтва. Художник Гапон не є для тих, хто хоче бачити в живописі якийсь епатаж чи авангардні трюки. Він є живописець для гурманів», — каже доктор мистецтвознавства Ростислав ШМАГАЛО. — Творча мета, поставлена таким митцем, з плином десятиліть переростає у життєву місію. Яка філософія утримує без розривів різні періоди творчості в обраному полі живописно-пластичних ідей? Насамперед — світи, непідвладні  актуальним ідеям часу.

На роботи Ігоря Гапона треба дивитися не як на видовисько, а як на самодостатню культуру. У цій культурі його сила і його чар, — зазначають організатори вернісажу.

Ігор Гапон народився 1960 року у Львові. Закінчив Львівське училище прикладного мистецтва ім. І.Труша та Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва. Велику колекцію своїх робіт автор подарував музею Івана Франка в селі Криворівня. В тому ж селі в церкві знаходяться багато ікон написаних художником. Ікону автора було подаровано Вселенському Патріарху Варфоломію в Константинополі.

Виставка діятиме до 10 грудня.

Ілюстрації надані музеєм

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати