Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Презент полетить в Америку

Відомий актор Богдан Бенюк придбав чотири календарі, які «День» присвятив 100-річчю Гетьманату Павла Скоропадського
12 січня, 18:04

За словами провідного майстра Національного театру ім. І. Франка, про інтелектуальну ініціативу газети «День» він дізнався із-за кордону…

- Передзвонила сестра дружини, яка живе з родиною у Філадельфії, і попросила, щоб обов‘язково їм привезли презент - календар «100-річчя Гетьманату Павла Скоропадського. Історія в обличчях», і я, відклавши справи, приїхав у редакцію, щоб придбати цей стильний і цікавий сувенір. Гарний подарунок не лише для себе і рідних, а й друзів, які цікавляться історією. Ви молодці, що піднімаєте важливі теми, які хвилюють всіх українців, і неважливо, де вони живуть – на Батьківщині чи на різних континентах. Шкодую, що я менше знаю тут, у Києві, про ваші інтелектуальні новинки, ніж мої закордонні родичі. Та нічого.

Інформацію отримав, нехай навіть з інших джерел. Нічого страшного, а головне - не запізнитися і придбати календар, поки його  тираж не розкупили. Тема УНР цікава для всіх, і про 100-річчя Гетьманату треба знати українцям, бо є чимало «білих плям» і ми мало знаємо про саму особистість Скоропадського і його «команду». Адже у нас є чимало людей, які знають, як робити революцію, війну, а насправді це не так. Треба аналізувати історичні факти, які призвели до певних речей, і навіть зараз, через сто років, нам відгукуються ті помилки, що відбулися під час УНР.

Мені цікавий «День» тим, що українськи орієнтоване видання, бо чимало газет і журналів, які нині друкуються в нашій країні, мають «почерк» того, хто платить гроші. А оскільки у нас потужні фірми і компанії переважно не з українським капіталом, то і маємо те, що маємо. Чотири роки йде війна на Сході, анексований Крим, а ми маємо ЗМІ, які вільно нав’язують нам російську пропаганду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати